Hızlı ve Öfkeli 9 filmi sinemalarda rekorları peş peşe kırdı

TAKİP ET

Hızlı ve Öfkeli film serisinin 9.'cusu beyazperdeye gelir gelmez rekor üstüne rekor kırdı. Vin Diesel, Helen Mirren, Michelle Rodriguez, Charlize Theron Tyree Gibson gibi oyuncuları kadrosunda bulunduran film hasılat rekoru yaptı.

Koronavirüs yüzünden uzun süre perde açmayan sinemalar Hızlı ve Öfkeli 9 filminin gişe başarısıyla adeta yeniden doğdu. Serinin sonuncu filmi Amerika'da pandemi şartlarında en iyi hasılat elde eden film olarak kayıtlara geçti.

SİNEMAYA HIZLI VE ÖFKELİ 9 AKINI

Başrollerinde Vin Diesel, Helen Mirren, Michelle Rodriguez, Charlize Theron Tyree Gibson, Ludacris, Kurt Russel, John Sena gibi dikkat çeken oyuncuları bulunduran Fast and Furious 9 (Hızlı ve Öfkeli 9) aksiyon seven izleyecinin sinemaya akın etmesine neden oldu.

Amerika'da birkaç gün önce vizyona giren Hızlı ve Öfkeli 9, pandemi döneminde en çok hasılat elde eden film oldu.



Hızlı ve Öfkeli 9, geçtiğimiz ay Avrupa ve Asya'da bazı ülkelerde vizyona girdi. Birkaç gün önce de Amerika'da vizyona girdi. Amerika'da vizyona girmesinin ardından da rekora imza attı.

REKORU GODZILLA'NIN ELİNDEN ALDI

Hızlı ve Öfkeli 9'un 25 Haziran'da vizyona girmesi ile film, Kuzey Amerika'da pandemi sırasında en çok hasılat elde eden film oldu. 70 milyon dolar hasılat elde eden film, rekorun önceki sahibi Godzilla vs. Kong'dan birinciliği aldı. Godzilla vs. Kong'un rekoru da 48.5 milyon dolardı. Amerika için normal zamanda hasılat rekoru ise 177 milyon dolar ile Star Wars: The Rise of Skywalker'ındı.

Hızlı ve Öfkeli 9, şu ana kadar küresel olarak 400 milyon doların üzerinde gelir elde etti. Hızlı ve Öfekli 9, Türkiye'de 2 Temmuz'da sinemaların açılması ile birlikte vizyona girecek. Şu anda sinemalar online olarak bilet satışı yapıyor.