Hürriyet'ten neden ayrıldığını açıklayan İsmail Saymaz: Benden iki şey istediler

TAKİP ET

Yıllardır Hürriyet gazetesi muhabiri olarak çalışan İsmail Saymaz yakın zamanda işinden ayrılmıştı. Ayrılık sürecinde yaşananları ilk kez anlatan Saymaz, "Bana iki şart koştular. Başkan kanallarda çıkmamamı ve Twitter'da yalnızca haber paylaşmamı istediler" dedi.

Gazete Damga Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mert'in konuğu olan İsmail Saymaz, "Hürriyet gazetesinden neden ayrıldın?" sonusuna yanıt verdi. "Benden iki şey istediler" diyen Saymaz, "Başka kanallarda çıkmamamı ve Twitter'da yalnızca haber paylaşmamı istediler" dedi.

Hürriyet gazetesinin iktidara yakın olan Demirören Grubuna satılmasının ardından birçok çalışan işten çıkarılmıştı. Son olarak İsmail Saymaz da yıllardır çalıştığı Hürriyet gazetsinden ayrıldığını açıklamıştı. Gazete Damga Yönetim Kuruku Başkanı Mehmet Mert, İsmail Saymaz'a, "Hürriyet gazetesinden neden ayrıldın?" sorusunu yöneltmesi üzerine Saymaz, o süreçte yaşananları şöyle anlattı:

Beden iki şey istediler. Dediler ki birincisi, bundan sonra bizim grubun dışında herhangi bir televizyon mecrasına çıkmazsan seviniriz. Tabi buna Habertürk ve Halk TV de dahil. İkincisi, "sosyal medyada sadece haber paylaşmanı rica ediyoruz." Ben de bu iki şartın bir işe girerken kabul edilebilir olduğunu fakat yıllardır bu koşulda çalışan bir gazetecinin başa dönerek bunları kabul ederek çalışmasının zor olacağını söyledim. Bunun üzerine en doğrusu benim ayrılmam olur dedim. Onlar bana, "Seni işten çıkaramayız ama sen istifa edersen olur" dediler. Böyle anlaştık. Kötü ayrılmadık.