İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu şoke eden 20 yıllık sır

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Marmara Denizi'ndeki doğal hayatı yok eden deniz salyasıyla (musilaj) ilgili çok önemli bir sırrı paylaştı.

Marmara Denizi geçen yılın sonundan bu yana su yüzeyini ve derinlerini saran ve "deniz salyası" olarak adlandırılan müsilaj tehlikesiyle karşı karşıya. Ciddi bir artış gösteren müsilaj veya diğer adıyla deniz salyası, Marmara Denizi gibi kapalı denizlerde zaman zaman ortaya çıkan bir salgı. Müsilaj oluşumu, özellikle denizin derinliklerindeki canlı ve cansız varlıkların yaşamlarını tehdit ediyor.



Müsilajın küresel, ulusal ve bölgesel ekonomik etkileri çevre kirliliği hasarı başta olmak üzere biyolojik çeşitlilik, deniz ürünleri üretimi, balıkçılık faaliyetleri ve istihdam, turizm sektörüne yönelik yaygın olumsuz etkilerini de içerek şekilde deniz ve çevre ekonomistleri tarafından çok boyutlu analizlere gereksinim bulunmaktadır.

EKREM İMAMOĞLU: YILLARDIR KANALİZASYON SUYU DENİZE VERİLMİŞ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Değerli İstanbullular; göreve gelince fark ettik ki, meğer yıllardır İstanbul'un birçok noktasında kanalizasyon doğrudan denize veriliyormuş" derken, son 2 yılda denizleri korumak için yapılan çalışmaları paylaştı. Twitter hesabından çalışmaları ve mesajını paylaşan İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı: