İsmail Saymaz AKP ve Erdoğan'a füze attı! Olay 'hıyar' göndermesi

TAKİP ET

Gazeteci İsmail Saymaz Halk TV canlı yayınında AKP ve Erdoğan'a âdeta füze attı. Son dönemlerin en sivri çıkışını yapan Saymaz, Erdoğan'ın benim alanım ekonomi sözleri üzerinden AKP'ye yüklendi.

Gazeteci İsmail Saymaz Halk TV canlı yayınında AKP ve Erdoğan’a âdeta füze attı.
Son dönemlerin en sivri çıkışını yapan Saymaz, Erdoğan’ın benim alanım ekonomi sözleri üzerinden AKP’ye yüklendi.

Saymaz, “Cumhurbaşkanın uzmanlık alanı ekonomi onu da zaten ne kadar bildiğini görüyoruz. Cumhurbaşkanının sağlığının giderek bozulduğunu ben de görüyorum. Metal yorgunluğu var. Bu durum Türkiye’nin her geçen gün daha kötü yönetilmesine neden oluyor.  Halkın giderek yoksullaşmasına neden oluyor. Başkanlık sisteminin ne kadar kof olduğu, ne kadar sağlıksız olduğu her gün ortaya çıkıyor. Bu sistemle her şey bozuldu, Erdoğan’ın sağlığı da bozuluyor. Erdoğan geçin ülkeyi bu şekilde evi yönetmesi mümkün değil” dedi. 

“İnönü'yle, Ecevit'le dalga geçtin şimdi sokaklarda hıyar satıyorsun!” diyen Saymaz sözlerini daha da ağırlaştırarak, “Ama Allah dağına göre kar veriyor. Sen misin Ecevit ile bu kadar uğraşan, Sen misin İnönü’nün bu kadar günahını alan, Erdoğan’ın AK Türkiye’sinde, Erdoğan Türkiye’sinde başta Erdoğan olmak üzere bütün onun siyasi takımı, tüm siyasi hikayelerini ve başarılarını kendilerinden önceki Türkiye tarihini karalamakla kurdular.  AKP Türkiye Cumhuriyetinin en nankör siyasi iktidarıdır. Hiçbir siyasi iktidar kendilerinden öncekileri bu kadar karalamamıştır. Onlara bu kadar iftira atmamıştır. En büyük kurbanları da rahmetli Bülent Ecevit’ti. İkinci Dünya savaşının getirdiği yokluktan evet karne ile ekmek dağıtıldı ama şimdi ne oldu bak meydanlarda hıyar satıyorsun. İnönü ile dalga geçtin Allah dağına göre karını verdi. Savaş mavaş yok ama bak şimdi hıyar satıyorsun sokaklarda.  Süleyman Demirel’e de çok haksızlıklar yapıldı. Adeta Türk siyasi tarihinden çıkarılmak istendi. Dün kime ne laf ettiyse onu da yaşamadan gitmeyecek. Öyle görünüyor” ifadelerini kullandı.