İsmail Saymaz'dan dikkat çeken AK Parti çıkışı! Tartışma çıkaracak Özal iddiası

TAKİP ET

Gazeteci İsmail Saymaz, AK Parti'nin 27 Mayıs'ın yıl dönümündeki faaliyetlerine yönelik yaptığı paylaşımlarda Demirel'in izinin silinerek Özal'ın darbe mağduru gösterildiği iddialarında bulundu.

Gazeteci İsmail Saymaz, AK Parti’nin 27 Mayıs’ın yıl dönümündeki faaliyetlerine yönelik yaptığı paylaşımlarda Demirel’in izinin silinerek Özal’ın darbe mağduru gösterildiği iddialarında bulundu.

 
Demokrat Parti geleneğinin ve Demirel’in 27 Mayıs anmalarında yer almamasının Demirel’i yok saymak anlamına geldiğini ifade eden Saymaz, Demirel’in ömrünü Cumhuriyet’e ve Atatürk’e olan bağlılığından yok sayılmak istendiğini ileri sürdü.

İsmail Saymaz'dan AKP'yi kızdıracak sözler


Saymaz yaptığı açıklamalarında şunları söyledi:

“DEMİREL SİYASİ TARİHTEN KAZINMAK İSTİYOR”

“Ak Parti bugünden geriye doğru suni bir tarih yazıyor. 27 Mayıs’ın yıldönümünde, Demokrat Parti geleneğinin tapusunu elinde tutan Süleyman Demirel’i siyasi tarihten kazımak istiyor. Demirel, ömrünü Atatürk’e bağlı bir Cumhuriyet evladı olarak tamamladığı için yok sayılıyor.”

“ÖZAL’I DARBE MAĞDURU GÖSTERİYORLAR”

“27 Mayıs’tan sonra siyasete girmiş, 12 Mart ve 12 Eylül’de darbeyle devrilmiş, 80’de tutuklanmış, yasaklara karşı mücadele etmiş Demirel’i yok saymak istiyorlar. Fakat 12 Eylül cuntasının Başbakan Yardımcısı olan ve idamlarda imzası bulunan Özal’ı darbe mağduru diye anıyorlar.”

TÖRENE MHP DIŞINDA KİMSE DAVET EDİLMEDİ

Türk demokrasi tarihinde "kara bir leke" olan 27 Mayıs 1960 darbesinin 60. yılında Yassıada, Demokrasi ve Özgürlükler Adası adıyla tören düzenlenmiş törene Demokrat Parti temsilcileri dahil MHP dışında hiçbir siyasi partinin temsilcisi davet edilmemişti.