İsmail Saymaz'dan Sedat Peker'le ilgili bomba iddia!

TAKİP ET

Gazeteci İsmail Saymaz, Birleşik Arap Emirlikleri'nde devlet gözetiminde olduğu bilinen organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in hiçbir sosyal medya platformunu kullanmasına izin verilmediğini açıkladı. Türkiye ile ikili ilişkilerin Peker yüzünden bozulmasını istemeyen BAE'nin 'Bundan sonra hiçbir şey yazamaz ya da söyleyemezsin buna üçüncü kişiler de dahil" dediğini öne sürdü.

Gazeteci İsmail Saymaz, organize suç örgütü liderliğinden hüküm giyen Sedat Peker'in son durumu ve paylaşımlarıyla ilgili yakın çevresinden edindiği bilgileri aktardı. Saymaz, Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) güvenlik kanunlarına göre Peker'in 'uluslararası risk' altında olduğu ve o ülkenin güvenlik protokolleri nedeniyle siyasi paylaşım ve farklı hesaptan alıntı yapmasının da yasaklandığını duyurdu.

"NE SEN YAZACAKSIN NE DE BİRİ SENİN ADINA YAZACAK"

Peker'e kararın dün tebliğ edildiğini belirten Saymaz, BAE'nin Peker'e "Ne sen yazacaksın, ne biri senin adına yazacak. Kural ihlal edilirse teknolojiden yalıtılmış bir şekilde yaşamına devam etmek durumunda kalabilirsin" dediğini aktardı. 



İsmail Saymaz ayrıca Sedat Peker’in ne zaman açıklama yapacağına dair bir öngörü de yok diyerek "Yurt dışında yaşayan gazetecilerin haberlerinde onun yorumuna denk gelebilirsiniz." notunu düştü. 

Saymaz Peker’in çok gergin ve sinirli olduğunu da eklediği açıklamasında Dubai’deki yasaklama uygulamasının da aklının almadığını söyledi.

"SEDAT PEKER YAŞAYAN ÖLÜ HALİNE GELECEK"

Saymaz, “Bir ülke nasıl bunu engelleyebilir ki? Peker bundan sonra sosyal medya hesaplarını siyasi durumları anlatmak için kullanamayacak. Peker’in açıklamalarını haber değeri taşıyorsa ben yayınlarım. Peker’e yapılan bundan sonraki teknoloji kısıtlaması onu medeni ölü haline getirecek. Bir sonraki aşamada ise Sedat Peker’in iadesi konusunda bir hamle yapılacağını düşünüyorum. BAE sadece Peker için Türkiye’yi düşmanı haline getirmek istemez” dedi.

Saymaz ayrıca Türkiye seçime doğru gidiyor. Sedat Peker kendisi de dönebilir. Kesin bir bilgim yok. Döndüğünde ülkede farklı bir iklim olacak. BAE onu iade etse bile çok ağır yaptırımlar göreceğinden emin değilim” yorumunu yaptı.