İsmail Saymaz'ın Şebnem Oruç'a Berat Albayrak cevabı olay oldu

TAKİP ET

Gazeteci İsmail Saymaz ve Merve Şebnem Oruç TV100'de Ahu Özyurt ile 10'dan 12'ye programına katıldı. Oruç ile Saymaz'ın arasındaki Berat Albayrak diyalogu sosyal medyaya damga vurdu.

Gazeteci İsmail Saymaz ve Merve Şebnem Oruç TV100'de Ahu Özyurt ile 10'dan 12'ye programına katıldı. Oruç ile Saymaz'ın arasındaki Berat Albayrak diyalogu sosyal medyaya damga vurdu.

Ekonominin masaya yatırıldığı programda Merve Şebnem Oruç, "Sanayi üretimimiz Çin'den bile daha fazla artmış durumda. Rakamlar bunu gösteriyor. Almanya bile cari açık verirken biz büyüyen bir ülkeyiz” şeklinde bir ifade kullandı.

Saymaz, programın ilerleyen dakikalarında "Sanayide Çin’i geçmişiz. Avrupa’nın önündeyiz. Şahlanmışız, Ay'a gideceğiz zaten bugün yarın. Peki bu adam niye istifa etti. AKP'de istifa diye bir şey yoktur. İstifa etmeniz için başarısız olmanız lazım. AKP'de başarısız olan yoktur. Çok başarıdan yorgun düşmek vardır." dedi.

"Türk ekonomisi Çin'in önüne geçmiş Avrupa'da zafer üstüne zafer kazanıyor ama günün sonunda Berat Albayrak istifa ediyor" diye konuşan Saymaz'a Merve Şebnem Oruç, "İsmail esefle kınıyorum. Lütfen dönüşte bana cevap hakkı ver" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN BERAT ALBAYRAK AÇIKLAMASI

Diğer yandan Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak arasında yaşanan tartışmaya Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da dahil oldu. Erdoğan aynı zamanda damadı olan Berat Albayrak için dikkat çeken açıklamalar yaptı.

“Son zamanlarda CHP ve şürekası, Berat Albayrak’ı ve onun nezdinde tüm ailemle birlikte şahsımı hedef alan kampanya yürütüyor” diyen Erdoğan, “Berat Bey’i önce enerjide ardından ekonomide ifa ettiği görevlerdeki en büyük talihsizliği, damat sıfatın bu alanlardaki birikimi ve başarısının önüne geçirilmesi olmasıdır.  Türkiye’nin enerji atılımlarında Berat beyin geliştirdiği strateji bulunuyor. Karadeniz’deki doğal gaz rezervinin keşfini yapan gemilerin alınmasıyla başlanmasından, madencilik açılımlarına kadar pek çok kazanımın altında Berat Bey’in imzası vardır. Onu başardığı için kuduruyorlar, çıldırıyorlar” dedi.

 

İsmail Saymaz'ın Şebnem Oruç'a Berat Albayrak cevabı olay olduhttps://t.co/0i1JhJ0MMi pic.twitter.com/uHJtB8281C

— Medya Penceresi (@medyapenceresi) February 22, 2021