İsmail Saymaz sonunda isyan etti! Erdoğan'a çağrı yaptı: Muhalefet can tehdidi altında

TAKİP ET

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz Bizim TV'de siyasetin sertleşen dilini yorumlayarak çok çarpıcı ifadeler kullandı.

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz Bizim TV’de siyasetin sertleşen dilini yorumlayarak çok çarpıcı ifadeler kullandı.

Alaattin Çakıcı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu tehdit etmesine ilişkin olarak konuşan Saymaz, “90’lı yıllarda da bazı mafya liderleri, hatta yine Alaattin Çakıcı, siyasetçileri tehdit ederdi. Tansu Çilleri canlı yayında tehdit etmişliği vardır.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da tehdit etmiştir ve ceza da aldı. Bahçeli’ye de hakaret etti; ama dünden farklı olarak bugün siyasette tehditkâr dil kullanan hiç kimse “dava arkadaşım” denilerek sahiplenilmemişti.  Bu bakımdan tedirgin edici bir durum var” dedi.

Bugün gelinen noktada artık muhalefetin can tehdidi altında bulunduğunu ifade eden Saymaz, “Sadece tekil olarak düşüncesini ifade eden, tweet atan, geçmişte tweet atan, Facebook’ta yazan karşı görüş bildiren, tartışan insanlar değil; ana muhalefette ve muhalefette kanaat sahibi olarak bilinen insanların da artık can kaygısı içerisinde olduğunu düşünüyorum. Dünyada kaç ana muhalefet lideri gittiği cenazede linç edilir. Linç edenler hangi ülkede dayı denilerek sahiplenir ve omuzlara alınır. Üyesi olduğu partice sahiplenilir. Biz de oldu.  Sadece bu da değil başka bir şehir cenazesinde önüne mermi bırakıldı” şeklinde konuştu.


“İnsanları 6/7 yıl önceki tweetlerden yargılarsanız AK Partiden isimlerin bir kısmını FETÖ’den bir kısmını PKK’dan içeri atarsınız” diyen Saymaz,
“İstanbul İl Başkanı 7 yıl önce attığı tweetlerden ceza aldı. Canan Kaftancıoğlu da can tehdidi altındadır. Meral Akşener’in evine kadar saldırganlar geldiler.  Kocası ile birlikte “gelin ulan vurun bizi” demek zorunda kaldılar. Bu manzara hangi ülkeye yakışır. İYİ partililer gittikleri her yerde tehdit edildiler. Bugün aynısı Davutoğlu’nun Babacan’ın başına geliyor” dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı yapan Saymaz, “Hukuksuzluğun kanunsuzluğun, elini kolunu sallaya sallaya gezdiği kendini egemen zannettiği endişe verici bir evredeyiz. Bu nedenle siyaset yapıcılarını, Sayın Cumhurbaşkanını ve Bahçeli’nin karşı karşıya gelseler de siyaset alanını rakipleriyle birlikte korumaları gerekir. Aksi takdirde 80 milyon insanı biz bir arada tutumayız” diye konuştu.