Türkkan: Bu piyasanın simsarı Ak Parti'dir!

TAKİP ET

İyi Partili Lütfü Türkkan da milletvekili tartışmalarına dahil oldu. Sosyal medya hesabından konuya ilgili paylaşım yapan Türkkan, 'Bir kenara not edin dursun. Hep diyorum, milletvekili transfer piyasasının en büyük simsarı Ak Parti'dir' dedi.

Ak Parti ve MHP’nin milletvekilini transferini engellemek için yeni bir formül üzerinde çalıştıkları medyada günlerdir tartışılıyor. Konuyla ilgili tweet atan İyi Partili Lütfü Türkkan, Ak Parti’nin 2001 yılında 51 milletvekili transfer ederek meclise girmesini hatırlatarak, “Bir kenara not edin, dursun. Hep diyorum; milletvekili transfer piyasasının en büyük simsarı Ak Parti’dir” dedi.

Son günlerde erken seçim tartışmaları gündemden düşmüyor. Erdoğan’ın ve Bahçeli’nin açıklamaları erken seçim işaretleri olarak yorumlanıyor. Ak Parti ve MHP’nin seçim kanunuyla ilgili gündeme taşıdıkları vekil transferi konusu da gündemden düşmeyen bir başka konu oldu. Milletvekili transferini engellemek isteyen Ak Parti ve MHP’nin yeni bir formül üzerinde çalıştıkları da yine medyaya yansıyan bir diğer konuydu. Tüm bu tartışmalar sürerken İyi Partili Lütfü Türkkan da sosyal medya hesabından Ak Parti’yi eleştirdi. 

Lütfü Türkkan’ın attığı o tweetler:

"Ak Parti, 2001’de kurulduğunda 51 milletvekili transfer edip Meclis’e girdi. Bunu kimse unutmadı. Bir kenara not edin, dursun. Hep diyorum; milletvekili transfer piyasasının en büyük simsarı Ak Partidir."

"Ak Parti iktidarı da bir gün nihayet bulacak, diğer iktidarlar gibi. Bunu başta Erdoğan olmak üzere siyaset yapan herkes bilir. Ama iktidarın biteceği fikrinden en çok devletin kanını emen, bu iktidarın sırtına yapışmış keneler endişeli."