İzmir'de Deniz Poyraz'ın adını sokağa vermek istediler olay çıktı!

TAKİP ET

İzmir'de HDP İl Binası saldırısında öldürülen #DenizPoyraz'ın ismini sokağa vermek isteyen kadınlara güvenlik güçleri müdahale etti.

İzmir'de önceki gerçekleşen HDP İl Binası saldırısında hayatını kaybeden Deniz Poyraz'ın ismi saldırının gerçekleştiği sokağa verilmek istendi.

  O sokakta toplanan yüzlerce kadın Deniz Poyraz adına slogan attı. Kadınların eylemine polis müdahale etti.

SALDIRGAN ONUR GENCER TUTUKLANDI

İzmir'de 17 Haziran günü HDP İzmir İl Başkanlığı binasına girerek Deniz Poyraz isimli parti çalışanını öldüren saldırgan Onur Gencer, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Saldırganın binaya girerken yanında taşıdığı çantasında bıçak ve bir miktar para olduğu öğrenildi.

"KİMSEYİ VURMADIM SADECE BİR KİŞİYE ATEŞ ETTİM"

17 Haziran Perşembe günü saat 11.00 sularında gerçekleşen olayda kimliğinin daha sonradan Onur Gencer olduğu tespit edilen zanlı HDP İzmir İl Örgütü binasına girdi.

Gencer, parti çalışanı Deniz Poyraz’ı altı kez ateş ederek öldürdü. Olay yeri inceleme raporunda kapısı kilitli olan il eş başkanlarının odasının da kurşunlandığı, odaların dağıtıldığı ve camların kırıldığına yer verildi.

Zanlı, olayın hemen ardından polis koruması eşliğinde gözaltına alındı ve 18 Haziran’da tutuklandı. Onur Gencer’in emniyete verdiği ifadede, “Kimseyi vurmadım sadece bir kişiye ateş ettim” dediği öğrenildi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, saldırının yapıldığı saatlerde binada 40 kişilik yönetici toplantısı yapılmasının planlandığını ancak acil bazı nedenlerle ertelendiğini açıklamıştı. Saldırının aslında bu toplantıyı hedef aldığı düşünülüyor.

deniz poyraz izmir onur gencer hdp i̇zmir