Kemal Kılıçdaroğlu ters köşe yaptı! Kılıçdaroğlu aday olacak mı?

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Muharrem İnce'den CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olacağı iddialarıyla ilgili görüşlerini açıkladı. Peki Kılıçdaroğlu aday olacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Muharrem İnce'den CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olacağı iddialarıyla ilgili görüşlerini açıkladı. Peki Kılıçdaroğlu aday olacak mı?

Erdoğan, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun nasıl bir adım atacağı konusunda bu bizim derdimiz değil, bu kendi derdidir. Zaten yapmış olduğu açıklama çok sulandırılmış bir yanıttır. Eğer aday olacaksa, gerçekten böyle bir şey düşünüyorsa bu partisi için de ülkemiz için de isabet olur.” Dedi.
Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan Muharrem İnce de konuya ilişkin olarak, “Bu öteden beri savunduğum bir şey: Bir partinin genel başkanının, Cumhurbaşkanı adayı olması en normal olanıdır. Genel başkan aday olmazsa o garipsenir. Bir siyasi partinin amacı iktidar olmak olduğuna göre, iktidar olmak da bugünkü sistemde Cumhurbaşkanı olmaktan geçiyorsa bir siyasi partinin genel başkanı da bu iddiayı ortaya koymalı. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, adaylık konusunda geç de olsa doğru bir yola girmiştir” sözlerini kaydetti.

Halen parti kurup kurmayacağı netlik kazanmayan İnce, CHP’de kalması durumunda ve Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığına adaylığını açıklaması doğrultusunda kendisini destekleyeceğini belirterek, “Ama biz bir siyasi parti kurarsak, kuracağız da o zaman herkes kendi yoluna bakacak” diye konuştu.

İnce, ikinci turda ise Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında kim olursa onu destekleyeceklerini ifade etti.

Öztürk Kılıçdaroğlu’nun kendilerine yaptığı adaylık açıklamasını da köşesinden aktardı: 
Kılıçdaroğlu “Cumhurbaşkanlığı adaylığı tek başıma karar vereceğim konu değil, bir Millet İttifakı var. Aday olup olmamaya birlikte karar veririz. İttifak ortaklarıyla konuşmadan adaylığımı açıklamam diğer partilere saygısızlık olur. Şu aşamada adaylık konusu gündemde değil. AKP sıralarından sordular, ben de onu söyledim. Aday olup olmayacağıma partimiz, vekillerimiz ve Millet İttifakı karar verir. Çünkü birlikte hareket ediyoruz.”

“Cumhurbaşkanlığı için bir aday mı çıkacak, yoksa partiler ayrı ayrı mı aday çıkaracak bunları zamanı gelince konuşuruz. Üzerinde durulması gereken nokta geliştirilmiş parlamenter sisteme geçecek miyiz? Tüm arayışımız onun üzerine. Biz kişilerin ikbalini değil, ülkemizin geleceğini düşünüyoruz. AKP'li vekillerin anlamadığı bu. Onlar kişilerin ikbali için siyaset yapıyor. Cumhurbaşkanı'nın Ali ya da Veli olması çok önemli değil. Önemli olan parlamenter sisteme geçişteki ortak iradedir.”dedi.