Kemal Kılıçdaroğlu vatandaşa tasarruf et diyen iktidara sert çıktı: Ampülü söndüreceğiz

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar ve iktidara yakın medya kuruluşları tarafından yapılan tasarruf önerilerine tepki göstererek, 'Bu ülkede en büyük tasarruf, ampul söndürülerek yapılır. Ampul çoktan söndü de seçimden kaçıyor' dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin bugünkü grup toplantısında yaptığı konuşmanın bir bölümünü içeren videoyu sosyal medya hesabında paylaştı. Kılıçdaroğlu, paylaşımına, “Bu ülkede en büyük tasarruf, ampul söndürülerek yapılır. Ampul çoktan söndü de seçimden kaçıyor” notunu düştü.

"SARAY PORSİYONLARI KÜÇÜLTÜN DİYOR.."

Kılıçdaroğlu, yayınladığı videoda ise grup konuşmasından şu bölümlere yer yerdi:
“Saray ‘porsiyonları küçültün’ diyor. Kendi porsiyonları büyük ama vatandaşa ‘porsiyonları küçültün’ diyor. Sonra birisi daha, ‘Peygamber efendimiz de mideyi boş bırakın der’ diyor. Sen karnını tıka basa dolduruyorsun ama. Her türlü şeyi yiyorsun rahatlıkla; tabakların tıka basa doluyor, tenceren tıka basa dolu, vatandaş ne yapacak? ‘Mideni boş bırak.’ Yandaş gazeteler, ‘Alışverişe tok karınla çıkın’ diyor. Öneriye bakın, Allah aşkına. ‘Küçük market arabaları kullanın’ diyor. ‘Raftaki ürüne aman dokunmayın, sahiplik duygusu gelir, sizi ürün almaya zorlar’ diyor, dokunmayacaksınız. Kardeşim, zaten dokunamaz ki onların tamamına alarm takılmış, zincirlenmiş zaten dokunsa ne olacak? En son da Bakan, “Kış geliyor evi daha az ısıtın, faturaları düşürün, tasarruf edin’ diyor. Bu millet tasarrufu yapacak ama ampulü söndürerek tasarrufu yapacak.”