Kıyıkışlacık Gürçamlar bölgesindeki yangın Kazıklı'ya doğru ilerliyor

TAKİP ET

Muğla'nın Milas ilçesindeki orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları sürerken bir kötü haber daha geldi. İlçenin Kıyıkışlacık-Gürçamlar bölgesinde gece vakti yangın çıktı.

Muğla'nın Milas ilçesi Kıyıkışlacık-Gürçamlar bölgesinde gece vakti çıkan orman yangını hızla ilerliyor. Ekiplerin müdahale ettiği yangında alevlerin Kazıklı Koyu'na doğru ilerlediği öğrenildi.

Muğla'da 6 günden bu yana orman yangınları devam ederken, yeni yangınlar da çıkmaya devam ediyor. Milas-Bodrum arasında Fesleğen Yaylası ile Çökertme, Bozalan ve Türkevleri'nde devam eden yangının ardından gece Kıyıkışlacık'ta meydana gelen orman yangını da hızla büyüyor.



Yangında yükselen alevler gecenin karanlığını aydınlatırken alevlerin Kıyıkışlacık'tan Kazıklıkoy'a doğru ilerlediği görüldü.

TÜRKEVLERİ VE ÖREN BÖLGESİ DE YANIYOR

 Muğla'nın Milas ilçesindeki orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

İlçenin Türkevleri ve Ören mahallelerinde etkili olan yangın, şiddetli rüzgarla birlikte sitelere kadar ulaştı. Yangını kontrol altına alabilmek için ekipler yoğun mücadele veriyor.

Site sakinleri, alevlerin evlerine kadar ulaşması nedeniyle, evlerinin önünü ıslatıp eşyalarını alarak ayrıldı. Bölgede bulunan bazı işletmeler de ekiplerin ve bölgedeki vatandaşların destekleriyle yanmaktan son anda kurtarıldı.



Rüzgarın etkisiyle hızla ilerleyen ve Kemerköy Termik Santrali'ne kadar yaklaşan yangın, kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Yangın söndürme çalışmalarına Milas İlçe Eminiyet Müdürlüğü'nde görevli TOMA araçları da katıldı.

 

milas yangın kıyıkışlacık kıyıkışlacık-gürçamlar yangın orman yangınları