Kredi Yurtlar Kurumu Yurt Başvuruları ne zaman başlıyor! KYK yurt başvurusu

TAKİP ET

Kredi ve Yurtlar Kurumu'na yurt başvurusunda bulunacak öğrenciler şimdiden bavuru koşullarını araştırmaya başladı. Kredi Yurtla Kurumu yurt başvuruları ne zaman yapılacak. Kredi ve Yurt başvuru formunu doldurmak için neler gerekiyor. İşte detaylar...

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları açıklandı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 2021-YKS’de tercih yapan adayların yüzde 85,80’inin yükseköğretim programlarına yerleştiğini açıkladı.

ÖSYM Başkanı Aygün ayrıca, “Ülkemizin yarınları olan değerli gençlerimiz, üniversite hayatına attığınız bu ilk adımda sizleri yürekten tebrik ediyor, üniversite hayatınızda başarılar diliyorum. Tercihlerine yerleşemeyen gençlerimiz de eminim ki isteklerine azim ve gayretleriyle mutlaka ulaşacaklardır. Üniversite kayıt tarihleri: 6-10 Eylül 2021, elektronik kayıtlar: 4-8 Eylül 2021” açıklamasında bulundu.

Yerleştirme sonuçlarına dair sayısal verileri de paylaşan ÖSYM Başkanı Aygün, “2021-YKS’de tercih yapan adayların yüzde 85,80’i yükseköğretim programlarına yerleşti. Adaylarımızın yüzde 52,02'si ilk üç tercihinden birine yerleşti. Adayların yüzde 27,52’si 1.tercihine, yüzde 14,41’i 2.tercihine, yüzde 10,09’u 3. tercihine yerleşmiştir” dedi.

KREDİ VE YURT BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ




KREDİ VE YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte yurt başvurularının önünde bir engel kalmadı. Akademik takvimin 13 Eylül’de başlayacağı göz önüne alınırsa yurt başvurularının da 13 Eylül’e kadar başlaması bekleniyor. Adaylar Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’nden gelecek açıklama sonrası başvurularını yapacaklar.

Başvuruların ardından belirli kriterlere göre sıralandırma yapılacak. Örnek olarak maddi durum, üniversitede eğitim gören ikinci bir kardeş, şehit ve gazi yakınlığı gibi birçok kriter sıralandırmada etkili olacak. Daha sonra asıl sıra ve yedek sıralar belirlenecek. Asıl sırada bulunan adaylar yurtlara kayıt yaptırmadığı takdirde yedeklere sıra gelmeye başlayacak.
Yurt başvuruları ile aynı süreçte burs başvurularının da alınması bekleniyor. Konuya ilişkin Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ve KYK’nın resmi hesapları takip edilebilir.

 

kredi ve yurtlar kurumu başvuruları kredi ve yurt başvuru tarihleri kredi ve yurt başvuruları kredi ve yurt başvuru formu