Levent Gültekin'den 50 bin dolarlık çanta ve Saray üzerinden yer sofrasında Erdoğanlar kıyaslaması

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın 'kısmi kapanmanın' başladığı ilk gün bir yurttaşın evinde iftara katılmasını eleştiren gazeteci Levent Gültekin çok sert bir dille tepkisini ortaya koydu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın 'kısmi kapanmanın' başladığı ilk gün bir yurttaşın evinde iftara katılmasını eleştiren gazeteci Levent Gültekin çok sert bir dille tepkisini ortaya koydu.

“İftar meselesi beni çok rahatsız etti” diyen Gültekin, “Bu eskiden beri bir gelenektir. Çok kaba olacak özür diliyorum bu tabiri kullandığım için ama bu bana bir hayvanat bahçesine gideriz bir hayvanla poz veririz ya bu siyasetçilerin bu yoksul insanların evine giderek diz çöküp onlarla böyle poz vermesi bana çok sakil geliyor” dedi.

Gültekin, “Erdoğan’ın iftar programındaki fotoğrafa bakar mısınız? Ne kadar ayıp bir şey. Diyelim ki gittin bir yoksulun evini ziyaret ettin anlaşılır bir şeydir. Ama Erdoğan için hiç anlaşılmaz bir şeydir. Çünkü Sarayda yaşıyorsun.  Çünkü Emine Hanım Efendi 50 bin dolarlık çanta kullanıp şu yoksulun sofrasına oturmak için insanın bütün utanma duygusunu kaybetmesi lazım. Diyelim ki bunu kaybettin ve diz çöktün. Bunu fotoğraf çekerek servis etmek nedir? Bu nasıl bir siyaset anlayışıdır. Ne kadar sakil, üçüncü dünya ve orta doğuya yakışan bir siyaset anlayışıdır” yorumunu yaptı.

Gültekin, “20 yıldır, Cumhuriyet tarihinin çeyreği dönemi kadar ülkeyi yönettin. O insanların yoksulluğunu gidermekle sorumlu iken onların sofrasına oturuyorsun bir de poz veriyorsun.  Buradan muhalefete de sesleniyorum, eğer içlerinden birinin böyle bir niyeti varsa lütfen bu sakil siyaset anlayışından vazgeçsinler.  Bu insanları süs olarak görmek poz verilecek olarak görmek onların yoksulluğu üzerinden kendilerine prim toplayan düşük profilli siyasetçi olma tehlikesinden uzak dursunlar. Bu artık Türkiye’ye yakışmıyor. Şu insanların duruşuna bakar mısın? Hakikaten utanıyorum” dedi.