Levent Gültekin'den Erdoğan ve Bahçeli'yi ayağa kaldıracak sözler

TAKİP ET

Levent Gültekin Halk TV'de yayınlanan İki Yorum programında, MHP ve AKP'nin son dönemde CHP'yi hedef almasının arka planında neler olacağına dair canlı yayında dikkat çeken değerlendirmeler yaptı.

Levent Gültekin Halk TV’de yayınlanan İki Yorum programında, MHP ve AKP’nin son dönemde CHP’yi hedef almasının arka planında neler olacağına dair canlı yayında dikkat çeken değerlendirmeler yaptı.

MHP’nin Erdoğan üzerinde artık daha etkin olduğunu ifade eden Gültekin, “AKP ve Küçük ortağının Meclis grup konuşmaları neredeyse ülkeye kötülük yayma ayinine dönüştü. Grup toplantıları bir savaş alanına dönüşüyor artık. Önüne gelene hakaret ediliyor, vatan haini ilan ediliyor, önüne gelenle kavga ediliyor. Topluma, inanılmaz bir kötülük yayma var. Tuhaf bir hal aldı. İkisi de anlaşmış gibi her ağzını açtıklarında CHP’yi şeytanlaştırma, bir düşman yaratma peşindeler. MHP’ye (bana göre büyük ortağa) bakarsanız; toplayalım, içeri atalım, hesap soralım, defterlerini dürelim havasında ve Erdoğan da onun peşinden gidiyor zaten. Pek bir farkları kalmadı” dedi.

Sertleşen söylemlerin arka planına dair de yorum yapan Gültekin, “Bu sadece bir ağız dalaşı değildir. Belli ki bir amaçları var. Kemal Kılıçdaroğlu’nun uzlaşmacı kişiliği, muhalefeti toplama cabası, toplumun farklı kesimlerine ulaşma cabası Millet İttifakını diri tutma cabası bütün bunları kendileri açısından bir tehdit olarak algılıyorlar. Bu birliği dağıtma girişimi olarak görüyorum. Seçim hazırlıklarına bugünden başladılar. Eğer 2023’te bir seçim olacaksa iktidar saha temizliği yapıyor şu anda. Yıllardır bunu HDP’ye yaptılar, şeytanlaştırdılar, dışladılar, kötüleştirdiler. Diğer partilerin HDP’nin yanına gitmesini önlemek için her şeyi yaptılar. HDP’lileri tutukladılar. İkinci ayak olarak şimdi bunu CHP’ye uyguluyorlar” ifadelerini kullandı.


AKP seçmenine de seslenen Gültekin, “Sizin oylarınızla artık eski derin devlet artıkları ülkeyi yönetiyor. Erdoğan gücünü kaybetmiş vitrinde duran bir lider pozisyonunda. Sözü geçen MHP ve etrafında toplanan bazı isimlerdir” şeklinde konuştu.