Levent Gültekin'den iktidarı ayağa kaldıracak sözler

TAKİP ET

Halk TV'de ekranlara gelen İki Yorum adlı programda gündeme yönelik değerlendirmeler yapan Gazeteci Levent Gültekin, dikkat çeken açıklamalar yaparak iktidara çok sert sözlerle yüklendi.

Halk TV’de ekranlara gelen İki Yorum adlı programda gündeme yönelik değerlendirmeler yapan Gazeteci Levent Gültekin, dikkat çeken açıklamalar yaparak iktidara çok sert sözlerle yüklendi.

“Önümüzdeki seçimler devlet ile halk arasında gerçekleşecek” diyen Gültekin, “Çünkü biz devleti gasp edilmiş bir halk pozisyonundayız. Ne demek gasp edilmiş demek. Evi yönetmek için seçilmiş iktidar var ya, o iktidar ben artık iktidar değilim, bu evin sahibiyim diyerek ve o evi istediği yönetmeye çalışıyor. Eşitliğimizi yok ediyor. Adaleti ortadan kaldırıyor. Hukuku ortadan kaldırmış, liyakati ortadan kaldırmış ve evin diğer mensuplarına zırnık koklatmıyor. Diyelim ki kendinden olmayan çocuk Boğaziçi mezunu; ama ücra bir köşede zar zor üniversite kazanmış biri; o ODTÜ ya da Boğaziçi mezununa tercih ediliyor. Çünkü liyakat yok, ben artık bu evin sahibiyim, devlet benim deniyor.  O yüzden biz şu anda bir devletten bahsedemeyiz. O devlet artık hükümetle iç içe geçtiği için, yönetmek için gelen demokratik meşruiyeti tartışmalı yollardan o devleti gasp ettiği için ele geçirdiği için gasp edildi” yorumunu yaptı.

“ESAS OLAN BİZİZ, HALKIZ”


Eleştirilerini sürdüren Gültekin, “Medyanın, sandık güvenliğinin, propaganda hakkının olmadığı, itiraz edenin kendini Silivri’de bulduğu bir ortamda demokratik bir seçimden bahsedemeyiz. Demokratik meşruiyeti olan bir iktidar, ben bu devleti yönetmek için geliyorum derken devleti gasp etti ve bütünüyle kontrolü eline aldı. Diğer kurumları ortadan kaldırdı. Toplumun farklı kesimlerinin o devletten eşit bir şekilde faydalanmasının önünü kesti ve gasp etti. Ortada bir devletten bahsedemeyiz. Ortada bir parti devleti var. Esas olan biziz, halkız. Halkın devleti yeniden o partinin elinden alması gerekiyor. Seçim halkla devlet arasında geçecektir diye bu yüzden söylüyorum” şeklinde konuştu.


“ORTADA BİR SORUMLU VARSA BU İKTİDARDIR”

Gara operasyonundan kimin sorumlu olduğuna yönelik tartışmalara da değinen Gültekin, “Erdoğan bu işin sorumlusu devlettir diyor. Şimdiye kadar devlet sendin. Devlet benim diyen bir pozisyondan başı sıkışınca benle ne alakası var bu işin sorumlusu devlet diyor. Ortada bariz bir başarısızlık var. Muhtemelen rehine operasyonu başarılı olsaydı Çarşamba günü topluma büyük bir müjde açıklayacaktı. Dağları deldik, fethettik çocuklarımızı da kurtardık, biz yapıyoruz diyecekti. Başarısız bir operasyonla hem çocukların hayatını yok etti hem de fazladan askerimiz ve polisimizin de şehit olmasına neden oldu. Halen ortada hiçbir sorumlu yok gibi davranılıyor. Ortada bir sorumlu varsa bu iktidardır, bu iktidarın başkomutanıdır, bu iktidarın başıdır” dedi.