Levent Gültekin'den Süleyman Soylu'ya Sedat Peker resti!

TAKİP ET

Halk TV ekranlarında meydana gelen iki yorum programında Sedat Peker ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında yaşanan tartışmaları değerlendiren gazeteci Levent Gültekin, Süleyman Soylu ve AKP iktidarı için çok sert açıklamalarda bulundu.

Halk TV ekranlarında meydana gelen iki yorum programında Sedat Peker ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında yaşanan tartışmaları değerlendiren gazeteci Levent Gültekin, Süleyman Soylu ve AKP iktidarı için çok sert açıklamalarda bulundu.

Sedat Peker’e soruşturma açılması konusunda yorum yapan Gültekin, “Türkiye’de hakim, savcı, yargı yok. Yargının olmadığı bir yerde savcı tek başına hiçbir şey yapamaz. Talimat gelmeden Sedat Peker’e soruşturma açacak savcı görevden alınmayı yahut sürülmeyi göze alması gerekiyor. Ben bu muhalefetin nerede bu savcılar çağrısını tribüne oynamak olarak görüyorum” dedi.

Mafyanın, çetenin, AKP’nin ülkeye topluca çöktüğünü ileri süren Gültekin, “Sedat Peker diyor ya ‘Ağar falan yere çöktü’ Süleyman Soylu da diyor ya biz olmasaydık köfteciye çökecekti. Bunlar hep birlikte Türkiye’ye çökmüşler. Sadece Ağar, Marinaya el koymuyor. İkizdere yağmalanıyor. Katarlılara İstanbul peşkeş çekiliyor. Yağmalama böyle yapılıyor. Aynı zamanda. 83 milyonun kanını emiyorlar. AK Partilere sesleniyorum verdiğiniz oylarla mafya ülkede söz sahibi oldu. Siz Tayyip Erdoğan’ın söz sahibi olduğunu zannediyorsunuz. Erdoğan etrafına topladığı ortaklarla beraber neredeyse onlara mecbur hale geldi. Erdoğan iktidarda kalabilmek için Peker ile de Çakıcı ile de işbirliği yaptı” dedi.

Gültekin, “Muhalefetin bakanların istifasını istemesini de anlamıyorum. Soylu gidince yerine çok daha düzgün bir adam mı gelecek? Var mı böyle teknik bir ihtimal. Soylu bu iktidara en çok yakışan bakanlardan biri. Hepsi kalmalı, istifa etmemeliler. Bizim ülkemizi bunların elinden toptan kurtarmamız gerekiyor. Türkiye’ye beraber çökmüşler beraber gitmeliler. Bence çok güzel yakışıyor. Tayyip Erdoğan’ın yönetim anlayışına uygun bir bakan. Üslubu, tarzı, düzeyi, seviyesi yaklaşımı, Bir mafyanın eşinin iç çamaşırından bahsetmek bu iktidarın kumaşının göstergesidir. Bakanlığına dezenfektan sattın diyorlar, umursamıyorlar, mafyaya koruma verdin diyorlar umursamıyorlar, çünkü pişkinlik ülkede şu an en genel geçer değer haline geldi. Bir tane namuslu gazetecinin karşısına çıkacak cesaretin yok. Sana milyonların önünde iki tane soru sorsa sen yerinden kalkamazsın. Varsa cesaretin karşıma çık. O zaman anlayalım senin bu ülkeyi ne kadar sevdiğini, namuslu dürüst içişleri bakanlığı yaptığını o zaman anlayalım. Bunlar bu ülkeye verdiği zararın bedelini eninde sonunda