Lionel Messi resmen PSG'ye imza attı! Messi kariyerinde ilk kez transfer oldu

TAKİP ET

Lionel Messi futbol tarihine geçen ilk transfer imzasını attı. Barcelona'ya gözyaşları içinde vedan eden Arjantinli yıldız PSG'ye resmen transfer oldu. Paris Saint Germain Başkanı, "Messi bizi seçtiği için gururluyum" dedi.

Fransız kulübü Paris Saint-Germain (PSG), Arjantinli yıldız futbolcu Lionel Messi'yi transfer ettiğini açıkladı. 

Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) ekibi Paris Saint-Germain (PSG), Arjantinli forvet oyuncusu Lionel Messi'yi renklerine bağladı.

Altyapı da dahil 21 yıl boyunca terlettiği Barcelona formasını 2021-22 sezonunda giymeyeceği duyuran Messi'nin yeni adresi belli oldu.



MESSI'NİN TERCİHİ PSG OLDU

Kariyerinin ilk transferini gerçekleştiren 34 yaşındaki Messi, hücum hattında Neymar ve Kylian Mbappe gibi yıldız isimleri barındıran PSG'yi tercih etti.

PSG Kulübünden yapılan açıklamaya göre, yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d'Or) Ödülü'nü 6 kez kazanan Messi ile 2 yıllık sözleşme imzalandı.

"KULÜP VE TARAFTAR İÇİN SABIRSIZLANIYORUM"

Messi, imza sonrası yaptığı açıklamada, “Kariyerimin yeni bir bölümüne başlamak; Kulüp ve taraftar için harika şeyler yapmaya sabırsızlanıyorum” diye konuştu.

Messi transferinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi, tarih yazmaya hazır olduklarını vurguladı ve şu ifadeleri kullandı:



"MESSI'NİN BİZİ SEÇMESİNDEN MUTLUYUM"

"Messi'nin bizi seçmesinden dolayı çok mutluyum. Onu ve ailesini, Paris'te ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Harika ekibimizle birlikte, takımızın dünyadaki tüm taraftarlarımız için tarih yazdığını görmek için sabırsızlanıyorum."

Fransız basınında çıkan haberlerde, yeni takımında 30 numaralı formayı giyecek Messi'nin yıllık maaşının, vergiler sonrası yaklaşık 35 milyon avro olacak.

Arjantinli futbolcu, 17 sezon oynadığı Barcelona A Takımı'nda 4'ü UEFA Şampiyonlar Ligi, 10'u İspanya Birinci Ligi (La Liga) olmak üzere 35 kupa kazandı.

Katalan ekibiyle 778 resmi maça çıkan Messi, rakip fileleri 672 kez havalandırdı.