Manavgat yangını 2. günde otellerin dibine kadar geldi

TAKİP ET

Antalya'nın Manavgat ilçesinde dün öğlen 12:00 sularında başlayan orman yangını 2. Gün de de hızını kesmeden devam etti. Dev alevler 4 ve 5 yıldızlı lüks otellerin dibine kadar geldi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde dün başlayan dev orman yangını ilçenin gözde plajı Evrenseki’deki 5 yıldızlı otelleri tehdit etti. Oteller bölgesine 3 km kadar yaklaşan yangının alevleri otelden net bir şekilde görüldü.



Antalya’nın Manavgat ilçesi Yeniköy Mahallesi'nnde saat 12.00 sularında çıkan yangın rüzgarın da etkisi ile bir anda büyüdü. 4 mahallede etkili olan yangını söndürmek için 2 uçak, 19 helikopter, 191 arazöz ve bine yakın orman işçisi mücadele etti.

TURİSTLER ENDİŞELİ AMA OTEL YÖNETİCİLERİ BİLGİ VERMEDİ

Enrenseki’deki bir otelde konaklayan yerli ve yabancı turistler yangını merak ve endişeyle takip etti. Otellerde yangının başladığı akşam başlayan elektrik kesintileri yüzünden sık sık jeneratörler devreye girdi. Dev tankerler saatlerce otellerdeki jeneratörlere yakıt ikmali yaptı.




YANGIN EVRENSEKİ KÖYÜ’NÜN BOŞALTILMASINA NEDEN OLDU

Manavgat’ı vuran büyük orman yangını ilçe merkezi ve Evrenseki köyünün boşaltılmasına neden oldu. Antalya Manavgat yolunun sol tarafında kalan köye giriş ve çıkışlara izin verilmezken bazı vatandaşların evlerindeki canlı hayvanları kurtarmak için konutlarına gitmeye çalıştıkları görüldü.