MEB'in öğretmen alım takvimi belli oldu! Sosyal medyada Mahmut Özer istifa sesleri

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı kamuya 15 bin öğretmen alım takviminin detayları belli oldu. Eylül sonu başlayacak süreç yıl sonunda tamamlanacak. Açıklanan alım takvimi sosyal medyada tepkiye neden oldu. Pek çok kullanıcı #MahmutÖzerİstifa hashtagi ile yorum yaptı.

MEB'in açıkladığı takvime göre 15 bin öğretmen ataması için ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri 27 Eylül-8 Ekim'de alınacak, atama sonuçları 31 Ocak 2022'de açıklanacak.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 15 bin yeni öğretmen atamasıyla ilgili, "Yeni atamalarla Türkiye'de öğretmen başına düşen öğrenci oranları, OECD ülkeleri ortalamasına daha da yaklaşacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı son olarak 3 Eylül'de 20 bin öğretmen atamasını gerçekleştirmişti.

TWİTTER'DA MAHMUT ÖZER İSTİFA SESLERİ

Milli Eğitim Bakanlığını açıkladığı takvime Twitter'da tepki geldi. Trend Topic listesinin 1. sırasına oturan #MahmutÖzerİstifa tagine yorum yapan kullanıcılar "rkadaşlar ben neyin şokundayım biliyor musunuz? Abi şimdi bunlar 2020 Kpss Puanına göre az alım,2021 den az alım ortaya karışık bir alım yapacaklar,he bu arada alım sayısıda 15 bin he. Açık 107 bin. Hem 2020 yılındakileri hem 2021 yılındakileri mağdur ettiler. #MahmutÖzerİstifa" notu paylaştı.
 


meb öğretme atama takvimi 15 bin öğretmen alımı milli eğitim bakanlığı mahmut özer istifa