Mehmet Barlas'tan olay yazı: Pahalılık var ama biz şu anda yokluk nedir bilmiyoruz

TAKİP ET

Sabah Gazetesi yazarı Mehmet Barlas gazetede kaleme aldığı köşe yazısında Türkiye'nin Z kuşağı gençlerine Türkiye'nin kıymetini bilin ülkede yokluk nedir bilmiyoruz hayat pahalı ama vitrinler boş değil uyarısında bulundu. Mehmet Barlas, İngiltere ve ABD'de insanların parasıyla alacak mal bulamadıklarını söyledi.

Türkiye'de son dönemde iyiden iyiye artan hayat pahalılığı, işsizlik, üst üste gelen zamlar, doların 9 lirayı aşıp 10 liraya doğru koşar adım gitmesi, benzin ve mazota gelen yüklü artış gibi sorunlar iktidara yakın Sabah Gazetesinin yaşlı çınarı Mehmet Barlas'a göre kabullenilebilir şeyler.

Barlas, Türkiye'de hayatın pahalı olmasına rağmen ülkenin kıymetinin bilinmesi gerektiğini çünkü şu anda vatandaşın yokluk nedir bilmediğini, her şeyin bol bol bulunabildiğini ifade etti.

ZENGİN ÜLKE VATANDAŞLARININ PARASI VAR AMA ALACAK BİR ŞEY BULAMIYORLAR

Mehmet Barlas, Türk halkı ve seçmeni olarak şu anda çektiğimiz tüm sıkıntıların dünyanın başka ülkelerinde de çekenlerin olduğuna dikkat çekerek halimize şükretmemiz gerektiği vurgusu yaptı.

Dünyanın eskiye nazaran artık daha da acımasız olduğunu iddia eden Mehmet Barlas, İngiltere, Norveç ve ABD gibi ülkelerin zengin olmasına rağmen paralarıyla istediklerini alamadıklarını savundu.

ÖLÜMÜ GÖRÜN SITMAYA RAZI OLUN!

Global bir dünyada gerçek bu mudur bilinmez ama Mehmet Barlas'ın Türk milletine ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışması dikkatli okurun gözünden kaçmadı.

Neticede Mehmet Barlas ve mevcut statükonun devamı ülkeyi günden günen ekonomik bir darboğaza sürükleyen iktidar partisinin Saray'da kalmasına bağlı.

Mehmet Barlas'ın da şimdiye kadar pek yokluk çektiğini söylemek mümün değil.

O zaman haftanın 6 günü 50-60 saat çalışarak aylık  2850 asgari ücretle hayatını devam ettirmeye çalışan sayın seçmenlerimizin hayatlarından şikayet etmelerine gerek yok. Çünkü Mehmet Barlas olur da sandıkta mevcut iktidarı değiştirmek gibi bir gaflete düşersek öleceğimizi varsayıyor. Ölmektense sıtmalı da olsa yaşamayı bizler için reva görüyor. 

Biz de o zaman tercihimizi ona göre yapacağız artık. 

Ya onurumuzla bize dayatılan sıtmalı hayatı reddeceğiz ya da hayatımızı nasıl yaşamamız gerektiğini bize söyleyerek bilgece tavsiyeler veren bu kalem erbabının sesine kulak vereceğiz.

Bakın Mehmet Barlas Türkiye'nin kıymetini bilelim dediği yazısında ne diyor?

İNGİLTERE'DE DÜKKAN VİTRİNLERİ BOŞ DEDİ

Türk seçmenleri olarak yaşadığımız çoğu zorluğun dünyanın başka ülkelerinde de var olduğunu bilmemiz gerekiyor.

Örneğin, hayat pahalılığı... Düşünün ki şu anda İngiltere'de kaç lira verirseniz verin hiç alamayacağınız mallar var. Stoklar tükenmiş, dükkân vitrinleri boş.

Biz şu anda yokluk nedir bilmiyoruz, sadece fiyat pahalılığını biliyoruz.

Dünyanın en zengin ülkesi Norveç'in 5 milyon 300 bin nüfusu, kişi başına 95 bin dolar geliri var. Ve bugün Norveç, doğayı korumak için yaptığı doğalgaz araştırmalarının durmasına son verdi, kazılar yeniden başladı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde resmi enflasyon % 5.5, ancak aranan pek çok mal stoklarda yok.

Geçen gün Putin, salgın döneminde talep düşeceği için Amerika'nın ve bazı Batı ülkelerinin petrol üretimini azalttıklarını ve bu yüzden şimdi petrol ve akaryakıt sıkıntısı olduğunu söylemişti.

DENGESİZ BİR DÜNYA

Bilmemiz gereken gerçek şu: Dünya eskisi gibi değil, bu dünya daha yoksul, daha insafsız, zenginlerin daha zengin, yoksulların daha yoksul oldukları bir dünya.

Bütün bu dengesizlikler, insanların günlük hayatına acı şekilde yansıyor.

Örneğin, biz sağlık tesisleri bakımından dünyaya örnek ülkelerden biriyiz. Ama en gelişmiş ülkelerde hastanelerde yer olmadığı için insanlar sokaklarda ölüyordu.

Ayrıca Türkiye'nin hedef olduğu saldırılar, dünyanın pek az ülkesi için söz konusu.
Türkiye, insanların refahı için harcanması gereken paranın önemli bölümünü askeri harcamalara ayırıyor.

Şu anda yurtdışında 44 bin askerimiz var. Ayrıca 84 milyon nüfuslu Türkiye, 5 milyon göçmeni konuk ediyor, onlara iş buluyor, okul buluyor, hastane buluyor.