Meral Akşener Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının ismini verdi

TAKİP ET

Millet İttifakı'nın ortağı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kimin aday gösterileceğine dair merak edilen soruya cevap verdi. Akşener, 'Adayımız yeni bir Tayyip Erdoğan olmayacak' derken Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu Millet İttifakı'nın belediye başkanları Kılıçdaroğlu aday gösterirse 'Hayır' demeyiz açıklaması yaptı.

İYİ Parti'nin lideri Meral Akşener Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı kim olacak sorusuna şimdiye kadar hiç yapmadığı kadr açık yüreklilikle cevap verdi.

Katıldığı bir canlı yayında "Cumhurbaşkanı adayı belirlenirken İYİ Parti’nin hassasiyetleri dikkate alınır mı?"  sorusunu ise Akşener “Belediye seçimlerinden daha fazla burada dikkate alınır” diyerek cevapladı.

"EKREM İMAMOĞLU VE MANSUR YAVAŞ İSİMLERİNE KARŞI ÇIKMAYIZ"

Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan birinin cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi durumunda bu isimlerin adaylıklarına karşı çıkmayacaklarını bildirdi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerimde aday olma konusunda ismi geçen iki başkan ile ilgili olarak Akşener “Ekrem İmamoğlu da Mansur Yavaş da Millet İttifakı’nın belediye başkanları. İki ismin de seçilmesi için gayret gösterdim.

Sayın Kılıçdaroğlu iki arkadaştan birini aday gösterdiği halde biz ‘hayır’ demeyiz. 63 ilin ilçelerinde insanlarla görüşüyorum. Muhalif seçmeni iki arkadaşımız üzerinden taraftarlaştırmaya döndü bu iş. Bunu yanlış buluyorum. Taraftarlaşan insanlar ‘o insanların arkasında yürüyecek mi yürümeyecek mi?’ diye bir endişem var. Tek ve ortak adayla gidilmesini de öneriyorum. Sayın Kılıçdaroğlu döner de iki arkadaştan birini aday gösterirse hayır demeyiz.” diye konuştu. Aklın, gerçekliğin önde olmasını gerektiği düşündüğünü CHP’ye yönelik ön yargıları düzeltmek için Kılıçdaroğlu’nun çok gayret gösterdiğini de söyledi.

'BU BİZİM MİLLETİMİZE OLAN VEFA BORCUMUZDUR'

Akşener, "Yüreğimde Hatice'nin, Fatma'nın, Ayşe'nin, Nene Hatun'un, Zeynep'in Halide Edip'in heyecanı var. Mavi gözlü bozkurtumuz Mustafa Kemal Atatürk mücadelesi var. Başbuğumuz Alpaslan Türkeş'in herkesi kucaklayan turan hayali var. Rahmetli Demirel'in, Rahmetli Özal'ın kalkınmış büyük Türkiye vizyonu var. Cumhuriyetin ve hürriyetin adaletle yükselişi var. Değerli dava arkadaşlarım hepimizin örtüsüyle süslenen Anadolu'da o, bu, şu yok. Ocu, bucu, şucu yok, biz varız, milletimiz var" ifadelerini kullandı. 

Türk milletinin İYİ Parti'yi iktidara çağırdığını dile getiren Akşener, "Onları asla mahcup etmeyeceğiz. Türkiye'yi iyilikle düze çıkaracağız. Bu bizim milletimize olan vefa borcumuzdur, bu bizim milletimize alan şeref sözümüzdür" diye konuştu.

'İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'Nİ AMASIZ FAKATSIZ HAYATA GEÇİRECEĞİZ'

Akşener, hukuk sistemini demokrasi ve eşitlik ilkelerine uygun şekilde ele alacaklarını, siyasetin üstünde bir adalet sistemiyle adil bir Türkiye için çalışacaklarını belirtti. Akşener "Aksi ispatlanana kadar herkes masumdur ve suç şahsidir' temel ilkelerini kirletmeyeceğiz. Mutlulukla göreceğiz ki, adaleti tesis edince, hak yerine gelince, herkes kendini güvende hissedince her şey düzelmeye başlayacak ve Türkiye iyileşecek. İstanbul Sözleşmesi'ni amasız, fakatsız hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu.
 

'ORTAK AKIL DEMOKRASİNİN OLMAZSA OLMAZIDIR'

Akşener, Türkiye'yi kadınlarla el ele verip yeniden ayağa kaldıracaklarını söyleyerek açıklamasını şu şekilde sürdürdü: 

"Ortak akıl demokrasinin olmazsa olmazıdır. O nedenle milletimiz yetki verdiğinde kararları ortak akılla alacağız. Ülkemizi tek bir kişinin yönetimine sokan partili Cumhurbaşkanı sisteminden kurtulacağız. Güçlendirilmiş parlamenter sistemle milletvekilliğini daha aktif, sahada milletimizi dinleyen ve mecliste milletimizin sorunlarına çare arayan aynı olması gerektiği gibi yeniden kutlu bir görev haline getireceğiz. İYİ Parti iktidarında yandaş kavramını kaldıracağız, milletin sırtından tüm keneleri söküp atacağız"


 

meral akşener iyi parti mansur yavaş millet ittifakı ekrem imamoğlu millet ittifakı meral akşener cumhurbaşkanı adayı meral akşener iyi parti haber