Meral Akşener Süleyman Soylu'yu çok kötü yerden vurdu

TAKİP ET

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Karar TV'de Taha Akyol ve Elif Çakır'ın sorularıyla gündemi değerlendirdi. Bana stajyer bakan demiş diyerek söze başlayan Akşener İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için de dikkat çeken bir hatırlatma yaptı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Karar TV'de Taha Akyol ve Elif Çakır'ın sorularıyla gündemi değerlendirdi. 

Bana stajyer bakan demiş diyerek söze başlayan Akşener İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için de dikkat çeken bir hatırlatma yaptı. Soylu için “Allah, dün söylediğini bugün patronunun elini öperek yok farz ettirmek zorunda bırakmasın” diyen  Akşener, “Bence soruşturma izni vermeyeceğim demek çok vahim bir şey. Silahlı bir gücün başındasınız siz. Çıkıyorsunuz diyorsunuz ki, o suçlu ama soruşturma açmayacağım. Bu kanun yok, hukuk yok demek. Bu tek adam rejiminin yatayda ve aşağıdaki davranış biçimi. 

"STAJYER BAKAN" YANITI

Ben 8 ay bakanlık yaptım. Gün Sazak’ı arkadaşlar hatırlatıyor o da altı ay yapmış bugün bile dualarımızda yer alan gümrüklere yaptığı o namuslu tutumun bugün bile konuşulduğu stajyer bakandı. Rahmetli Erbakan Hocanın Başbakanlığında İçişleri Bakanlığı’nı yürüttüm, biz görevden alınmadık biz o günün vesayet odakları tarafından düşürüldük. Bu stajyer bakan vesayet odaklarına kafa tuttu ama patronunun önünde kafayı eğmedi. Allah böyle dün söylediğini bugün patronunun elini öperek yok farz ettirmek zorunda bırakmasın. Bütün bunlar bu tek adam rejiminin Türkiye’ye getirdiği sonuçtur” dedi.

YAZAR KASA ADAM VATANDAŞ HATIRLATMASI

Rahmetli Ecevit döneminde yazar kasa fırlatan adam üzerinden esnafın durumunu özetleyen Akşener “Ecevit döneminde de ekonomi zordaydı ancak yazar kasa atan arkadaş tutuklanmadı. Bu arkadaş derdini dile getirdi ancak FETÖ’cü, vatan haini denmedi. Bu ne biliyor musunuz, yokluk var. Esnafı geziyorum, siftah yaptınız mı diye soruyorum. Hayır diyor. Saat 4’e kadar siftah yapmamış. Ne satarsa satsın yani, bunlar kayıtlı. Böyle bir sistemin içinde çocuğun yüzüne bakıyor insanlar. Çocuklar EBA üzerinden uzakta eğitimde ama bir evde televizyon var, tablet yok. Evlerin çoğunda internet yok. Sofraya aç oturulacaksa, siz kendinizi baba olarak düşünün. Bunu ne yapacak adam, şartları protesto edecek. Ama yapınca da hapse giriyor. Ecevit döneminde yazar kasa atma eylemi iktidarı seçime götürdü. Bugün böyle bir şey mümkün mü?” ifadelerini kullandı.