Milli Eğitim Bakanı Özer'den okullar kapanacak mı sorusuna yanıt

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, artan koronavirüs vakaları karşısında velilerin en çok merak ettiği soru olan 'Okullar kapanacak mı?'ya cevap verdi. Özer, "Uzaktan eğitim ne kadar kaliteli olursa olsun birebir yüz yüze eğitimin yerini alamayacağını söyleyerek Bilim Kurulu kurallarına sıkı sıkıya bağlı kalarak okulların açık kalacağını açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, kış mevsiminin kapıya dayandığı şu günlerde okullardaki eğitimin nasıl devam edeceğine yönelik sorulara cevap verdi. Özer, "Uzaktan eğitim ne kadar kaliteli olursa olsun yüz yüze eğitimin yerine ikame edilebilecek bir eğitim yaklaşımı olamaz." dedi.

İşte Mahmut Özer'in açıklamaları:

- Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun da onayladığı kurallara harfiyen uyarak yüz yüze eğitime devam etme kararlılığı içerisindeyiz. 289 okulumuzda ikili eğitime geçildi. İstisnai durumlarda gerekli önlemleri almaya devam edeceğiz ancak kural olarak eğitimi kesintisiz bir şekilde sürdürme kararlılığı içerisindeyiz.

"OKULLAR LK AÇILMASI VE SON KAPANMASI GEREKEN YERLER OLMALI"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer şunları söyledi:

Kovid-19 salgını okulların sadece birer öğrenme ortamı olmadığını, öğrencilerin psikososyal gelişimlerini de destekleyici ortamlar olduğunu bir kez daha gösterdi. Dolayısıyla okullar ilk açılması ve son kapanması gereken yerler olmalıdır.

Bu doğrultuda 6 Eylül tarihinden itibaren Sağlık Bakanlığının belirlediği kılavuza göre gereken tüm önlemleri alarak ve kurallara sıkı sıkıya uyarak eğitime haftada beş gün ve yüz yüze devam ediyoruz. Diğer taraftan öğrenci ve öğretmenlerimizin uzun süre aradan sonra yüz yüze eğitime başlamaları nedeniyle kapsamlı psikososyal eğitim destekleri sunduk.

Ayrıca velilerimize de bu süreçte destek olduk. Bu desteklerimiz yıl boyu devam edecektir. Bu süreci başarıyla yürüten Bakan Yardımcım Petek Aşkar’a, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum.”