Muğla'nın Marmaris ve Bodrum ilçeleri de alevlere teslim oldu! 1 kişi hayatını kaybetti

TAKİP ET

Türkiye'nin kıyı bölgeleri alevlere teslim oldu. Manvagat'ta başlayan dev orman yangınlarından sonra Muğla'nın Marmaris ve Bodrum ilçelerinde de yangınlar göklere yükseldi.

Türkiye'nin kıyı bölgeleri açıkça kundaklama olduğu belli olan yangınlarla alevlere teslim oldu. Önce Antalya'nın Manavgat ilçesinde 4 farklı noktada Salı günü başlayan dev yangınlar sırayla Muğla'nın Bodrum ve Marmaris ilçelerinde de çıktı.

Türkiye'nin hazineleri ve ciğerleri haince tezgahlanan alevlerin arasında yanıp kül oldu.

Yangın ormanları yakıp kül ederken ekranlara ve internete düşen görüntüler milyonlarca insanın yüreğini yaktı. Yangınları çıkaranların adeta hiç ceza almadan hayatına devam etmesi ise kamuoyunu isyan ettirdi. Yangın çıkaran özellikle kasıtlı çıkarılan yangınlara karşı müebbet hapis ya da idam cezası isteyen kamuoyunun yaşananlara tahammülü kalmadı!

MUĞLA'NIN İLÇELERİNDE BAŞLAYAN YANGINLAR HER YERİ YAKIP KÜL ETTİ

Muğla’nın Marmaris ilçesinde öğle saatlerinde başlayan orman yangının ardından Bodrum, Köyceğiz, Dalaman ve son olarak da Milas’ta yangın çıktı. Ekipler yangınları söndürmek için büyük çaba sarf ederken evler tahliye edildi, hane sahipleri yangını çaresizce izlemekten başka bir şey yapamadı.

Söke-Milas karayolu Milas girişinde ormanlık arazide başlayan yangın bahçe evlerine de sardı. Birden fazla yangının meydana geldiği ilçede itfaiye ekipleri kısıtlı imkanlarla yangına müdahale etmeye çalışıyor. İtfaiyenin yardımına ise yoldan geçen vatandaşlar ve emniyet mensubu polis ve bekçiler koştu.

Aydınlıkevler Mahallesi 19 Mayıs Bulvarı üzerinde saat 17:00 sıralarında başlayan yangın ormanlık araziye sıçramasıyla ortalık bir anda alevlere teslim oldu. Yol kenarındaki evleri saran alevler ormanlık alanda onlarca metre yükseldi.

Evler vatandaşların yardımıyla tahliye edilirken hane sahipleri yangını kenardan çaresizce göz yaşları içinde seyretti. İtfaiye ekipleri Kuyucak Mahallesi'nde başlayan yangın nedeniyle yangına ilk etapta tek araç müdahale etti. Personelin zorlu mücadelesine ise yoldan geçen araçlar ve bölgede yaşayanlar yetişti.

Evleri kurtarmak için mücadele verilirken yangın büyüyerek alanı sarmaya devam ediyor. Yangının yol kenarında devam etmesi ve müdahale ekipleri nedeniyle yol tek taraflı trafiğe kapatılarak tek şeritten verilmeye başlandı. Uzun kuyruklar oluşan bölgeye trafik ekiplerinin yanı sıra kolluk kuvvetleri takviye edildi. Yangını kontrol altına almak için müdahaleler devam ediyor.

OTELLER TAHLİYE EDİLDİ

Muğla’nın Marmaris ilçesi Armutalan Mahallesi’nde çıkan orman yangını ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Yangın nedeniyle Armutalan ve Siteler bölgesinde yer alan yaklaşık 20 otelde konaklayan yerli ve yabancı turistler, otellerden çıkarılarak güvenli alan olarak kabul edilen sahil bölgesine geldi. Plaja gelen turistlerin yangın nedeniyle oluşan tehlikenin geçeceği süreye kadar burada bulunacakları öğrenildi.  

ŞAHİN AKDEMİR HAYATINI KAYBETTİ

Muğla’nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına katılan bir kişi dumandan zehirlenerek hayatını kaybetti.
 

Edinilen bilgiye göre, Marmaris’te öğlen saatlerinde çıkan ve bir anda büyüyen yangını söndürme çalışmaları devam ederken, alevlere müdahale eden ekiplere yardımcı olmaya çalışan Şahin Akdemir’in (25) dumandan zehirlenerek hayatını kaybettiği öğrenildi.

 

marmaris yangın haber muğla yangın bodrum yangın haber yangın haber