Muhammed Gümüşkaya ilk Avrupa maçında golünü attı! Muhammed Gümüşkaya kimdir?

TAKİP ET

Fenerbahçe'nin altyapıdan yetiştirdiği Muhammed Gümüşkaya, HJK Helsinki karşısında sarı-lacivertli formayla ilk kez Avrupa maçına çıkarken, karşılaşmanın da tek golünü atarak takımını galibiyete taşıdı.

Muhammed Gümüşkaya'nın HJK Helsinki maçında ilk golünü atması herkesin oyuncunun kim olduğunu merak etmeye başladı. Muhammed Gümüşkaya kimdir, Muhammed Gümüşkaya nereli, Muhammed Gümüşkaya kaç yaşında? İşte merak edilen soruların cevapları...



MUHAMMED GÜMÜŞKAYA 20 YAŞINDA AVRUPA MAÇINA ÇIKIP İLK GOLÜNÜ ATTI

Fenerbahçe’nin genç futbolcusu Muhammed Gümüşkaya, Fenerbahçe formasını Avrupa'da giydiği ilk maçında golle tanıştı. 20 yaşındaki futbolcu, ilk Avrupa maçına HJK Helsinki karşısında çıkarken, şık bir golle Avrupa arenasına başladı.

Müsabakanın 62. dakikasında Mesut Özil'in yerine oyuna giren Muhammed, 65. dakikada 2 rakibini ekarte ederek uzaktan sert bir şutla topu filelere göndermeyi başardı. Karşılaşmanın ardından sarı-lacivertli taraftarlar, genç futbolcuyu tezahüratlarla alkışladı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, basın toplantısına genç futbolcular Arda Güler ve Muhammed Gümüşkaya ile geldi. Toplantıda gururlu olduğunu ifade eden Portekizli teknik adam, ”Tabi ki çok gururluyum bugün gerçekten sahada çok iyi iki karakter gördüm. Zor olmayan bir maçtı genç oyuncularımız çok kaliteli bir oyun sergilediler. Böylesine bir maçta problemsiz oynadılar tecrübeli oyuncuların arasında. Tecrübelilerde çok iyiydi. Hafta boyunca gerçekten çok çalıştılar kendilerine inanıyorlar. Muhammed çok kaliteli bir gol attı. Gerçekten çok mutluyum. Onlar genç oldukları için değil kaliteli ve karakterli oldukları için oynadılar” dedi.


MUHAMMED VE ARDA TÜRK FUTBOLUNUN ÖNEMLİ OYUNCULARI OLACAK

Bugün sahada yer alan genç futbolcular Muhammed Gümüşkaya ve Arda Güler ile ilgili konuşan Pereira, ”Genç oyuncuları yetiştirebilmek ve parlatabilmek istiyorsanız onlara her şeyden önce süre ve özgüven vermeniz gerekir. Hata yaptıklarında onları desteklemek gerek. Bunlar olunca ondada kalite varsa parlıyorlar. Onların genç olması oynayacaklarının garanti olduğu anlamına gelmez. Ben kariyerimde Avrupa’nın en büyük kulüplerinden olan Porta’da 5 yıl altyapıda çalıştım. Arda karakteri ve kalitesinde çok az oyuncu gördüm. Kendini geliştirirse Muhammed ve Arda Türk futbolu için çok önemli futbolcular olacaklar” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED GÜMÜŞKAYA KİMDİR?

1 Ocak 2001 İstanbul Kağıthane'de dünyaya gelen Muhammed Gümüşkaya, 26 Haziran 2020 tarihinde Fenerbahçe ile profesyonel sözleşme imzaladı. 25 Temmuz 2020'de Çaykur Rizespor karşısında 3-1'lik galibiyetiyle biten maçta ilk Süper Lig maçına çıkmış oldu.



19 Ağustos 2021 tarihinde 2021-22 UEFA Avrupa Ligi play-off turunun ilk maçında Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda Fenerbahçe'nin HJK Helsinki karşısında 1-0'lık galibiyetiyle sonuçlanan maçta Avrupa kupalarındaki ilk maçına çıkan Gümüşkaya, bu maçta aynı zamanda Fenerbahçe formasıyla ilk resmî golünü attı. Fenerbahçe'de orta sahada görev yapan Muhammed Gümüşkaya, Türk futbolunun gelecekteki önemli isimleri olma konusunda ciddi aday gösteriliyor.
 

muhammed gümüşkaya muhammed gümüşkaya kimdir muhammed gümüşkaya fenerbahçe