Nuno Espirito Santo Fenerbahçe ile anlaştı iddiası gündeme damga vurdu

TAKİP ET

Fenerbahçe'de yeniden başkan seçilen Ali Koç'un İngiliz Premier Lig ekiplerinden , Wolverhampton Wanderers ile yollarını ayıran Nuno Espirito Santo'yla anlaştığı iddia edildi. Peki Nuno Espirito Santo kimdir, nereli, kaç yaşında?

Fenerbahçe'nin İngiltere Premier Lig'in gözde teknik adamlarından Nuno Espirito Santo ile anlaştığı iddia edildi.

Camiada büyük heyecan yaratan bu gelişme sonrası Fenerbahçe taraftarı ve Türk spor kamuoyu Nuno Espirito Santo kimdir, nereli, kaç yaşında sorularının cevabını merak ediyor.

İşte Nuno Espirito Santo ile ilgili merak edilen soruların cevapları...

Premier Lig takımlarından Crystal Palace, Wolverhampton Wanderers ile yollarını ayıran Teknik Direktör Nuno Espirito Santo'ya, 3 yıllık sözleşme teklif etti. Everton ile de görüşme halinde olan 47 yaşındaki çalıştırıcı için Katar ve Suudi Arabistan kulüplerinin de devrede olduğu belirtildi.

FENERBAHÇE BAŞKANI ALİ KOÇ NUNO ESPIRITO SANTO İLE ANLAŞTI İDDİASI

Spor kamuoyunda yaşanan son dakika gelişmesine göre; Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Nuno Espirito Santo ile anlaşmaya vardı. Avrupa'da transfer piyasasının gözde teknik direktörleri arasında yer alan Nuno Espirito Santo'nun talipleri artarken Santo'nun Fenerbahçe ile anlaştığı haberi gündem oldu.

Everton ile yakın temasta olan tecrübeli teknik adama Crystal Palace da 3 yıllık mukavele teklifinde bulunduğu biliniyor. Kariyerine İngiltere ya da İspanya'da devam etmek isteyen Nuno'nun Fenerbahçe'de karar kıldığı haberi spor camiasında büyük yankı uyandırdı.

Nuno Espirito Santo'ya ayrıca Katar ve Suudi Arabistan'dan birçok kulübün de talip olduğu konuşulanlar arasındaydı.

Nuno Espirito Santo kimdir, kaç yaşında?

47 yaşındaki teknik adam 2012 yılından bu yana teknik direktörlük görevini sürdürüyor. 2010 ve 2011 yıllarında Malaga ile Panathinaiokos’ta kaleci antrenörlüğü yapan Santo ilk teknik adamlık deneyimini ise 2012’de Rio Ave’de yaşadı. Portekizli çalıştırıcı 2014-2015 yıllarında ise İspanyol ekibi Valenci’nın başına geçti. 2015-2016 yıllarında ise Porto’nun başına geçen Nuno Espirito Santo son olarak 2017-2018 yıllarında Wolverhampton’da görev aldı.

3 yıldır bir takımla çalışmayan Santo 1993-2010 yılları arasında ise profesyonel futbolcu olarak oynadı. Santo futbolculuk döneminde ise Guiamares, Villareal, Deportivo, Osasuna, Porto, Dinamo Moskova ve Desportivo Aves gibi takımlarda oynadı.