Okulların ilk günü başladı! Trafik felç oldu

TAKİP ET

Türkiye'de 1,5 yıldır online devam eden eğitim alınan kararla bu yıl yüz yüze devam edecek. Türkiye'de milyonlarca öğrenci 6 Eylül 2021 Pazartesi günü okulun yolunu tuttu. Trafik pek çok ilde kilitlendi. Öğrenci ve velilerin maske, mesafe ve temizlik kuralına uyduğu görüldü.

Yüz yüze eğitime başlamasıyla birlikte öğrenciler ve aileleriyle birlikte okulun yolunu tuttu. Öğrenciler ve velilerin maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyduğu görüldü. Öğrenciler ateşleri ölçülerek okula alındı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvimle birlikte yüz yüze eğitime başladı. Öğrenciler aileleriyle birlikte okulun yolunu tuttu.

Okullarda korona virüs önlemleri üst düzeyde alınırken, öğrenciler ve veliler maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyduğu görüldü. Öğrenciler, okula ateşleri ölçülerek alındı.

Ardından okul kapısında kurulan maske ve dezenfektan standı önünde sıraya giren öğrenciler, ateşleri ölçüldükten sonra sosyal mesafelerini koruyarak okula alındılar ve yüz yüze eğitim bugün itibariyle resmen başlamış oldu.



Milli Eğitim Bakanlı tarafından açıklanan takvimle birlikte bugün yüz yüze eğitim başladı. Sabah erken saatlerde İstanbul'un birçok noktasındaki okullara gelen öğrencilerin heyecanı dikkat çekti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvimle birlikte öğrenciler bu sabah itibariyle yüz yüze eğitime başladı. İstanbul’un birçok noktasında öğrenciler veliler ile birlikte sabah saatlerinde okulun yolunu tuttu. Okullarda korona virüs önlemleri üst düzeyde alınırken, öğrenciler ve veliler maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyduğu görüldü. Eyüpsultan Anadolu Lisesi'nde ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte ise öğrenciler sınıflarına geçti.

YOLLARDA TRAFİK KİLİTLENDİ

Bursa'da 2021 - 2022 eğitim ve öğretim yılının başladığı ilk gün trafik kilitlendi. Trafik sebebiyle kilometrelerce kuyruk oluştu, o anlar havadan görüntülendi. Özellikle Acemler Kavşağı'nın yanısıra İzmir Yolu, Özlüce ve Mudanya yolunda trafik durma noktasına geldi.
Bursa’da bin 920 okulda 582 bin 976 öğrenci ve 37 bin 637 öğretmen ilk ders zilinin çalmasının ardından okullarına kavuştu.



Okulların açılmasıyla birlikte binlerce okul servisi trafiğe çıktı. Öğrenci servislerinin ve çocuklarını okula gönderecek velilerin araçlarıyla birlikte trafiğe çıkmasıyla birlikte trafik adeta kilitlendi. Özellikle günde 210 binden fazla aracın geçtiği kilit konumdaki Acemler Kavşağı ve okulların yoğun olarak bulunduğu Özlüce, Mudanya Yolu ve Balat semtlerinde kilitlenen trafik sebebiyle araçlar hareket etmekte zorlandı.

İSTANBUL ANADOLU YAKASI DA KİLİTLENDİ

Okulların açıldığı ilk gün İstanbul'daki trafik de kilitlendi. Anadolu Yakası Üsküdar'da ara sokaklar dahil trafik durma noktasına geldi. Pek çok öğrenci okula trafik yüzünden geç kaldı. İstanbul'da okulun ilk günü toplu ulaşım ücretsiz olmasına rağmen havanın da sağanak yağmur olması pekçok kişinin özel aracıyla trafiğe çıkmasına ve yolların tıkanmasına neden oldu.


 
 

okulların ilk günü okullar açıldı okulun ilk açılış günü istanbul trafik okul trafik