Pera Müzesi Koleksiyon Sergileri artık evinizde!

TAKİP ET

Pera Müzesi, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Koleksiyonu'ndan ilgi çekici parçaları ve az bilinen hikâyeleri ekranlara taşıyor. Ayrıca, bu sergileri tanıtan Türkçe ve İngilizce katalogları dijitalleştirerek çevrimiçi erişime açıldı.

Önemli bir bölümü Pera Müzesi’nde ziyarete sunulan Suna ve İnan Kıraç Vakfı Koleksiyonu’ndan eser ve objeler, koleksiyon sorumlularının anlatımıyla YouTube’da sanatseverlerle buluşuyor. Koleksiyondan ilgi çekici parçaları ve az bilinen hikâyeleri ekranlara taşıyan Pera Müzesi, ayrıca, bu sergileri tanıtan Türkçe ve İngilizce katalogları dijitalleştirerek çevrimiçi erişime sundu.

ESERLER EKRANA TAŞINIYOR!

Yeniden ziyarete açılmak için geri sayıma başlayan Pera Müzesi, koleksiyon sergilerini ekranları başında incelemek isteyen sanatseverler için yeni bir video dizisi hazırladı. Suna ve İnan Kıraç Vakfı Koleksiyonları’ndaki eser ve objeleri daha yakından tanıma imkânı sunan videolar, Pera Müzesi YouTube kanalından izleyicilere sunuluyor. Ziyaretçilerin detaylı inceleme fırsatı bulamadıkları, ancak tuvalin ardında ilginç hikâyeler barındıran tablolar ve mevcut koleksiyon sergilerinde yer almayan sıra dışı objeler, Pera Müzesi sergiler ekibinin anlatımıyla ekranlara taşınıyor.

ANADOLU VE İSTANBUL’A ADANMIŞ BİR KOLEKSİYONDAN 

Şu ana kadar yayınlanan bölümlerde, Kütahya Çini ve Seramikleri Koleksiyonu Sorumlusu Ulya Soley, koleksiyondaki tabaklardan yola çıkarak Brabantlı Genevieve Efsanesi'ni sanatseverlerle paylaşırken; Oryantalist Resim Koleksiyonu Sorumlusu Barış Kıbrıs da Jean-Baptiste Vanmour’un, Venedik balyosunun Topkapı Sarayı’na yaptığı ziyaretibetimleyen tablo serisinin hikâyesini anlattı. Önümüzdeki günlerde Antoine de Favray imzalı üç tablonun hikâyesi daha Barış Kıbrıs’ın anlatımıyla sanatseverlerle buluşacak; Pera Müzesi’nin beğenilen tabloları arasında yer alan Vergennes Kontu Gravier ve eşinin portreleri ile Favray’nin yine bu dönemde çizdiği İstanbul panoraması yakın plan görüntülerle mercek altına alınacak. Serinin diğer bölümlerinde ise, Anadolu Ağırlıkları ve Ölçüleri Koleksiyonu Sorumlusu Hazel Özmen, Orta Tunç Çağı’ndan (MÖ 3000 civarı) günümüze Anadolu’da kullanılmış 10 bine yakın ağırlık ve ölçü aletine ev sahipliği koleksiyonun en önemli temalarından biri olan Antik Çağ pazarlarını ve bu dönemki ölçü sistemlerine ilişkin ilginç detayları anlatacak.

DİJİTAL YAYINLAR GENİŞLEDİ

Koleksiyonlardan hikâyelerin YouTube’ya yayınlanması ile eşzamanlı olarak, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Koleksiyonları’na ait kataloglar da dijitalleştirilerek, Pera Müzesi web sitesindeTürkçe ve İngilizce olarak erişime açıldı.

DİJİTAL YAYINLARDA NELER VAR?

Müzenin yeni dijital yayınları arasında; “Düşlerin Kenti: İstanbul”, “İmparatorluktan Portreler”, “Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar”, “Kütahya Çini ve Seramikleri”, “Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri”, “Corpus Ponderum Antiquorum et Islamicorum Part 1: Greek and Roman Weights” ve “Corpus Ponderum Antiquorum et Islamicorum Part 2:Late Roman and Byzantine Weights” yer alıyor.