Saadet Partisi YİK üyesi Oğuzhan Asiltürk hayata veda etti

TAKİP ET

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk vefat etti. Milli Görüş hareketinin sembol isimlerinden Oğuzhan Asiltürk'ün vefatı üzerine CHP, MHP ve diğer parti liderleri Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na başsağlığı diledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Oğuzhan Asiltürk'ün hayatını kaybettiğini duyurdu.

Kovid-19'a bağlı gelişen zatürre nedeniyle Ankara Şehir Hastanesi'nde tedavi gören Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Oğuzhan Asiltürk, 86 yaşında hayatını kaybetti. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: 

"Yüksek İstişare Kurulu Başkanımız, yol arkadaşımız ve dava adamı Oğuzhan Asiltürk ahirete irtihal etmiştir. Milletimizin ve camiamızın başı sağolsun. Mekanı cennet, makamı âli olsun."

OĞUZHAN ASİLTÜRK KİMDİR?

Oğuzhan Asiltürk, 25 Mayıs 1935 yılında Malatya'nın Hekimhan ilçesinde dünyaya geldi. Oğuzhan Asiltürk, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'ni bitirdikten sonra siyasete girdi. İçişleri ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görev yaptı.

Merhum Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile omuz omuza mücadele eden Oğuzhan Asiltürk, Milli Selamet Partisi (MSP) davası nedeniyle bir yıl gözaltında kaldı, yargılandı beraat etti. 10 yıl süreyle siyasetten yasaklanan Asiltürk’ün yasağı 1987 Anayasa referandumu ile kalktı. 

Yasak sonrasında ilk kongrede Refah Partisi genel sekreterliğine getirilen Asiltürk, 11 yıl sonra tekrar Malatya'dan milletvekili seçildi, daha sonra Fazilet Partisi'ne girdi. Erbakan'ın vefatının ardından Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu başkanlığına seçilen Oğuzhan Asiltürk'ün "Sosyal Yapının Güçlendirilmesi" adlı kitabı da bulunuyor.

Milli Görüş'ün son partisi Saadet Partisi'nin kurucuları arasında yer alan ve Milli Görüş Vakfı Genel Başkanlığını da yürüten Oğuzhan Asiltürk evli ve dört çocuk babasıydı.

MHP LİDERİ BAHÇELİ'DEN TAZİYE MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün vefatına ilişkin, “Milli Görüş’ün kurucularından Oğuzhan Asiltürk’e Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.




Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün 86 yaşında hayatını kaybetmesine ilişkin başsağlığı dilediği bir paylaşım yaptı. Bahçeli, Asiltürk’ün Türk devlet ve siyaset hayatının muhterem isimlerinden birisi olduğunu ifade ederek, “Aynı zamanda Milli Görüş’ün kurucularından ve Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Oğuzhan Asiltürk’ün vefatından büyük bir üzüntü duyduğumu bilhassa ifade etmek isterim” dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, şunları kaydetti:

“Ebediyete irtihal eden Merhum Oğuzhan Asiltürk’e Cenab-ı Allah’tan rahmetler niyaz ediyor, saygıdeğer ailesine, Saadet Partisi camiasına, sevenlerine ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet, ruhu şad, kabri nur olsun.”

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU DA BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hayatını kaybeden Oğuzhan Asiltürk’ün vefatı nedeniyle Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu telefonla arayarak başsağlığı dileklerini iletti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün vefatı nedeniyle, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu telefonla aradı. Oğuzhan Asiltürk’e Allah’tan rahmet dileyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, Milli Görüş camiasına da başsağlığı dileklerini iletti.