Saygı Öztürk belgeleriyle anlattı, Hande Fırat neye uğradığını şaşırdı

TAKİP ET

CNN Türk'te yayınlanan Gece Görüşü programında Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, FETÖ ile mücadelenin nasıl yürütüldüğüne dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hande Fırat anlatılanlar karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

CNN Türk’te yayınlanan Gece Görüşü programında Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, FETÖ ile mücadelenin nasıl yürütüldüğüne dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hande Fırat anlatılanlar karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Öztürk programda yaptığı açıklamada, şu an firari durumda olan FETÖ’nün üst düzey isimlerinin 2015 yılında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından teknik takibe alınması talebinin Emniyet tarafından “gündem yoğun” denilerek geri çevrildiğini söyledi.

Üstelik söz konusu yanıtı savcılığa veren Emniyet yetkilisinin de bir ay öncesine kadar üst düzey görevde olduğunu duyuran Saygı Öztürk, üst düzey FETÖ’cülerin daha kaçmamışken teknik takibe alınması isteyen başsavcının da kızağa çekildiğini belirtti.

Öztürk, “Yurtta sulh konseyinde kimler hangi göreve getirilecekti. Devletimiz halen bunları ortaya çıkaramadıysa büyük bir eksiklik vardır. Deliller, sanıklar elinizde olmasına rağmen bunlar ortaya çıkarılamıyorsa o zaman başka bir şey var burada” dedi. 

Fethullah Gülen de dahil edilirse örgütün önemli isimlerinin yurt dışına kaçtığının altını çizen Öztürk, “Bunlar darbeden önce kaçtılar. Bunlar Türkiye’de bulundukları dönemde takip edilsin, ilişkileri ortaya çıkarılsın diye Ankara’nın talebine elimizde yeterince personel yoktur, yeterli teknik araç gerece sahip değiliz denildi. Bunların hepsi 2015’de darbeden hemen sonra oluyor. Yazıyı Cumhuriyet başsavcılığı yazıyor.  Ben belgeleriyle konuşuyorum. Cevapta ayrıca gündemin yoğun olması sebebi de takip edilememe nedenleri arasında gösteriliyor. Benden bu kadar” şeklinde konuştu.

Programın sunucusu Hande Fırat ise Öztürk’ün söyledikleri karşısında ekranda büyük bir şaşkınlık yaşadı. 
Fırat, yaşadığı şaşkınlığı, “Neler diyorsun sen. Gerçekten olacak iş değil, bu kadarı da olmaz. Bu çok garip” sözleriyle dile getirdi.