Saygı Öztürk'ün 'Trabzon'da torpil haberi' Süleyman Soylu'yu çileden çıkardı

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzonda'ki torpil iddialarını ve Ali Ayvazoğlu isimli bir bürokratın kariyerindeki yükselişini haber yapan Saygı Öztürk'e çok sert tepki gösterdi. Öztürk, bugün 'Trabzon böyle bir yükseliş görmedi' başlıklı haberindeki Bakan Soylu'nun tepkisine de gazetecilerden ve siyasetçilerden tepki geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzonda’ki torpil iddialarını ve Ali Ayvazoğlu isimli bir bürokratın kariyerindeki yükselişini haber yapan Saygı Öztürk’e çok sert tepki gösterdi. Öztürk, bugün “Trabzon böyle bir yükseliş görmedi” başlıklı haberindeki Bakan Soylu’nun tepkisine de gazetecilerden ve siyasetçilerden tepki geldi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ali Ayvazoğlu isimli bir bürokratın kariyerindeki yükselişi kaleme alan Saygı Öztürk’e tepki göstererek, "Bugünden sonra bu namus düşmanını kim muhatap alırsa, gözümde aynı namussuzluğun ortağıdır, haysiyet celladıdır" ifadelerini kullandı.

Sözcü gazetesinin Ankara temsilcisi Saygı Öztürk, bugün “Trabzon böyle bir yükseliş görmedi” başlıklı bir haber kaleme aldı.

İşte Soylu'nun Tepki Gösterdiği O Haber: 

“Ali Ayvazoğlu, Trabzon Belediyesi'ne bağlı TRABEL şirketinde işçi kadrosunda çalışırken, aynı zamanda Atatürk Köşkü'nde bekçi olarak görev yaptı. Bahar Hanım (Bahar Ayvazoğlu) ise Mustafa Yanmış'ın Merkez İlçe Başkanlığı döneminde AKP'ye sekreter olarak işe alındı.

Ayvazoğlu, ilçe binasına sıkça gidip gelmeye başladı. Evli olan Ali Ayvazoğlu, Bahar Hanım'la dostluğunu ilerletti. Ayvazoğlu eşinden ayrıldı ve Bahar Hanım'la evlendi. AKP İl Kadın Kolları Başkanı Havva Gümüş'ün, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği'ne seçilmesi üzerine boşalan Kadın Kolları Başkanlığı'na Bahar Ayvazoğlu atamayla getirildi.

2014'de Ortahisar Belediye Başkanlığı kuruldu. Başkanlığa AKP İl Başkanı Ahmet Metin Genç seçildi. Genç, özel kalem müdürü bulunmasına rağmen Ayvazoğlu'nu kağıt üstünde özel kalem müdürü yaptı. Daha önce turist rehberliği de yapan Ayvazoğlu'nun üst bir göreve getirilmesi için çalışma yapıldı. Trabzon'un 20 yıldır Kültür ve Turizm İl Müdürü İsmail Kansız görevinden alındı. Böylece Ali Ayvazoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine vekaleten başlatıldı.

2015'te Bahar Ayvazoğlu'nun milletvekili seçilmesinden sonra Ayvazoğlu da bu göreve asaleten atandı. Eşin Trabzon'da, milletvekilinin Ankara'da bulunması sorununu aşmak için formül bulundu. Ayvazoğlu, Trabzon'dan Ankara Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'ne atandı. Ancak bu görevde de uzun süre kalmayacağı, bakan yardımcılığı ya da genel müdürlüğe atanacağı ileri sürüldü”

ifadelerinin yer aldığı haberde Ayvazoğlu’nun kariyerindeki yükselişe dikkat çekildi.

BAKAN SOYLU: NAMUSSUZLUK

Soylu da Twitter hesabından paylaştığı mesajda “İnsanlık görevimi yapıyorum” diyerek Saygı Öztürk’e yönelik şunları yazdı:

"İnsanlık görevimi yapıyorum
Saygı Öztürk’ün bu yazısı namussuzluktur
Bahar Hanım ahlaklı, faziletli bir kadındır
Ali Beye minnettarız Trabzon turizmini ayağa kaldırdı
Bugünden sonra bu namus düşmanını kim muhatap alırsa, gözümde aynı namussuzluğun ortağıdır, haysiyet celladıdır" 

Soylu’nun sözlerine ise sosyal medyadan tepkiler geldi. 

BEKAROĞLU: "BÖYLE BAKAN MI OLUR?"

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu soyal medya hesabından Soylu’nun açıklamalarını eleştirerek “Böyle Bakan olur mu? Gazeteci Trabzon'la ilgili iddiaları yazmış, yanlışsa yanlış dersin, gerekirse mahkemeye gider dava açarsın. Bu Bakan sövüyor! Bakan böyle yaparsa vatandaş ne yapar?” dedi. 

"GAZETECİYE HAKARET YAĞDIRIYOR"

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, "İçişleri Bakanı’nın gazeteciye hakaret etme serbestisi mi var? Soylu, Müyesser Yıldız’dan sonra şimdi de gazeteci Saygı Öztürk’e hakaret yağdırıyor. Bu vesileyle bir daha sorayım; Müyesser Yıldız’ın telefonunun dinlendiğini önceden biliyor muydu?" sözleriyle Soylu’nun kullandığı ifadelere tepki gösterdi. 

Gazeteci Özgür Mumcu da Soylu’nun Öztürk’e yönelik sarf ettiği sözlere, “Aynı sözleri Saygı Öztürk, Süleyman Soylu’ya söylese ne olurdu? Bu ülkede eşitlik yoktur. Akp’liler birinci sınıf vatandaştır, geri kalanına Akp’liler dilediğini yapar, istediğini söyler. Bir avuç Akp elitinin elindeyiz” yorumunu yaptı.