Selçuk Özdağ'dan AK Parti'ye hodri meydan

TAKİP ET

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Medya Penceresi'nden Halil Metin'in konuğu oldu. Türkiye'de medyanın tekelleştiğini, iktidarın medyayı ele geçirdiğini ve vesayet kurduğunu söylerken, Türkiye'de artık basın ahlakının kalmadığını ifade etti. Muharrem İnce olayı üzerinden değerlendirme yapan Özdağ, iktidarları döneminde medyanın özgürlüğüne kavuşacağını da sözlerine ekledi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Medya Penceresi’nden Halil Metin’in konuğu oldu. Türkiye’de medyanın tekelleştiğini, iktidarın medyayı ele geçirdiğini ve vesayet kurduğunu söylerken, Türkiye’de artık basın ahlakının kalmadığını ifade etti. Muharrem İnce olayı üzerinden değerlendirme yapan Özdağ, iktidarları döneminde medyanın özgürlüğüne kavuşacağını da sözlerine ekledi.

“FERMAN PADİŞAHINSA SOSYAL MEDYADA BİZİMDİR”

 Muharrem İnce olayı üzerinden medyadaki düzeni değerlendiren Özdağ, “Partimizin tanıtımına 100’den fazla gazeteci geldi; ancak çok azı bize yer verdi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisi çok ciddi engellemelerin, ambargoların uygulandığı bir partiden geliyor. Refah Partisi’nden geliyor. Sayın Erbakan’a neler yapıldı, kendisine neler yapıldı biliyor. Oralardan ders almayarak basını daha çok özgür yapmak yerine bütün basını kontrol altına almaya çalışmak; ancak otoriter rejimlerin bir sonucudur. Özellikle 2014’ten itibaren basına karşı tekelleşmeye doğru gittiler. Ziraat Bankası’ndan bir firmaya kredi çektirilerek ve diğer medya kuruluşunun atırılarak onu satın aldırarak arka kapı diplomasisi ile medyaya sahip olmak, medya oluşturma yoluna gittiler. Bugünkü Bakan’ın kardeşlerinin yaptığı gibi. Bunlar doğru değil. Geçmişte başka iktidarlarda bunları yaptı. İktidarda kalamadılar. Ferman padişahınsa sosyal medyada bizimdir.” dedi.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ VURGUSU

Hükümetin kontrolündeki yayınların çok fazla izlenmediğine dikkat çeken Özdağ, Gelecek Partisi olarak basın özgürlüğüne önem verdiklerini ve tekelleşemeye karşı olduklarının altını çizdi.

"SEÇİME GİRECEĞİZ"

Özdağ, “Müslümanlığa yakışmayan, İslam’a ve insana yakışmayan, demokrasiye yakışmayan trol çeteleriyle basındaki tetikçileriyle doğru şeyler yapmadılar. Bir kez daha özeleştiri yapmaya davet ediyorum. Kendileri olmaya ve insan olmaya davet ediyorum. Biz Gelecek Partisi olarak seçime gireceğiz ve ilk seçimde parlamentoya gireceğiz” diye konuştu.

“TETİKÇİLİK YAPILDI” 

Özdağ, “Tıpkı Muharrem İnce’ye yapıldığı gibi sayın Davutoğlu’na da çıktığı bir kanalda saygısızlık yapıldı. Gazetecilik değil, tetikçilik yapıldı. Orada basın ahlakı yoktu. Bir başkana, bakana, kendi fikirlerine yakın bir isime yaptıkları yanlıştı. Bu yaşananlarda aynen İmamoğlu’na yapılanlar gibi sayın Davutoğlu’na yaradı. Televizyonlar artık korkuyorlar. Muharrem İnce olayında da bunu gördük” dedi.