Selçuk Tepeli yılın kapağını yaptı! Cahit Özkan'a 'yeniden kuruluş anayasası' tepkisi

TAKİP ET

FOX Ana Haber spikeri Selçuk Tepeli, AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın "Bu anayasanın ismi 'Yeniden Kuruluş Anayasası' olacak" sözlerine canlı yayında tepki gösterdi.

FOX Ana Haber spikeri Selçuk Tepeli, AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan'ın "Bu anayasanın ismi ‘Yeniden Kuruluş Anayasası’ olacak" sözlerine canlı yayında tepki gösterdi.


"YAVAŞ GEL, YERLER YAŞ"


Anladığım kadarıyla Cahit Özkan çok dizi izliyor diyen Tepeli, “Bir film gibi, dizi gibi “yüz yıllık serüvenin ardından” diyorlar! Milyonlarca şehit, milyonlarca kahramanla bu vatan kime karşı, nasıl kuruldu?  Belli ki unutanlar, unutmaya yüz tutanlar var. Bunun öncesinde de reklam arası gibi benzer ifadelerde bulunanlar olmuştu. Dünyanın en önemli gelişmelerden biri olan Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunu bu şekilde gayri ciddi bir biçimde ele alanların yetişkin insan olup olmadıklarını, söyledikleri şeyleri kulaklarının duyup duymadığını hepimiz merak ediyoruz. Ben ancak Cahit Özkan’a şunu söyleyebilirim Yavaş gel, yerler yaş” dedi.

Tepeli, “Bu vatan nasıl yıkılmıştı da sonra yeniden kuruldu? Şimdi yeniden kuruluş diyorsunuz. O zaman bir yerde çöküş olması lazım ya da çökmüş. 20 yıldır siz iktidardasınız. Çöktü de haberimiz mi yok. Bunlarla ilgili düşünmeye davet ediyorum. Bunlarla uğraşacağına bir tane general var günlerdir konuşuluyor. Kara Kuvvetleri komutanının itirazlarına rağmen nasıl yükseldiğine dair bir önerge verse ya” şeklinde konuştu.

Tepeli son olarak “bu şartlarda ve iktidarın ev sahipliğinde özgür bir şekilde yeni bir anayasa yapılması da mümkün değildir” dedi.
 

SELVİ DE YAZISINDA KULLANDI

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi de “Yeniden kuruluş anayasası” başlıklı yazısında “1921 Anayasası’ndaki “kuvvetler birliği” ilkesinin getirileceği, “Türkiye devletinin dini, İslam’dır” ibaresinin yeni anayasaya gireceği konuşulmaya başlandı” ifadelerine yer verdi.