Seren Serengil acil ameliyata alındı! Serengil'in ölümcül hastalığı nedir?

TAKİP ET

Türk sinemasının efsane oyuncularından merhum Öztürk Serengil'in kızı Seren Serengil ölümle boğuşuyor.

Geçirdiği mide ameliyatı sonrası aşırı derecede kilo veren ve Dumping sendromu teşhisi konulan Seren Serengil, rahatsızlığı nedeniyle Beyaz TV ekranlarında yaptığı Söylemezsem Olmaz isimli programa veda etmek zorunda kalmıştı.

Geçirdiği mide ameliyatlarının ardından sağlık problemleri yaşayan Seren Serengil, acil ameliyata alındı. Uzun süredir sağlık problemleriyle mücadele eden Serengil, aniden gelişen ve artan ağrıları sonucu hastaneye kaldırıldı.  

'SAFRA KESESİ ALINACAK'

Acil ameliyata alındığı öğrenilen Serengil'in sevgilisi Mustafa Tohma, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: "Geçirdiği ameliyat sonrası safra kesesi çalışamayacak duruma gelmiş. Bu nedenle safra kesesi alınacak. Böbreklerde su içmemesinden ve yine geçirdiği ameliyattan dolayı böbreklerde oluşan taşlar kanalları tıkadığı için acilen ameliyata alınacak. Dualarınızla bugünleri atlatacak."

DUMPING SENDROMU NEDİR?

Belirtiler, yemekten sonra özellikle şeker içeriği yüksek besinler tüketildikten sonra kramp, ishal ve bulantıyı içermektedir. Genellikle mide ameliyatlarından sonra ortaya çıkar. Orta yaş üzerinde ve kadınlarda daha çok görülmektedir.
 

Dumping sendromunun iki evresi ya da çeşiti vardır; erken ve geç dumping sendromu. Erken Dumping Sendromu: Yemekten 15-30 dakika sonra ortaya çıkar. Semptomları hastanın terlemesi, halsizlik, çarpıntı (taşikardi), kramp şeklinde karın ağrısı, sersemlemedir. Geç Dumping Sendromu: Yemekten 2-3 saat sonra ortaya çıkar.

 

seren serengil seren serengil kimdir dumping sendromu sumping sendromu belirtileri