Sıcak bomba anket! Ünlü araştırmacı açıkladı: Millet İttifakı fark attı!

TAKİP ET

Avrasya Araştırma şirketinin sahibi Kemal Özkiraz, YouTube kanalı üzerinden 9 farklı anket şirketi tarafından yapılan anketi değerlendirdi. Anket ortalamalarını açıklayan Özkiraz, Millet İttifakı'nın 11 puan önde olduğunu söyledi. Özkiraz, genel sonuçlar üzerine yaptığı değerlendirmede; 'Erdoğan yeniden kazanmak için şapkadan tavşan çıkartabilir mi? Gerçekten nereden tutsak elimizde kalıyor' dedi.

Avrasya Araştırma şirketinin sahibi Kemal Özkiraz, YouTube kanalı üzerinden 9 farklı anket şirketi tarafından yapılan anketi değerlendirdi. Anket ortalamalarını açıklayan Özkiraz, Millet İttifakı'nın 11 puan önde olduğunu söyledi. Özkiraz, genel sonuçlar üzerine yaptığı değerlendirmede; “Erdoğan yeniden kazanmak için şapkadan tavşan çıkartabilir mi? Gerçekten nereden tutsak elimizde kalıyor” dedi.

Sıcak bomba anket Ünlü araştırmacı açıkladı! Millet İttifakı fark attı! Özkiraz'ın hazırladığı tabloda, kararsız seçmen dağıtılmadan önce partilerin oy oranları gösterildi. Kararsız seçmen bloğunun yüzde 16'yı geçmesi ise dikkat çekti. Kararsızlar dağıtılmadan önce AKP'nin oy oranı yüzde 30,3 iken, MHP'nin oy oranı 7,06 olarak saptandı.

CHP'nin oy oranı yüzde 20,45, İYİ Parti'nin oy oranı ise yüzde 11,04 oldu. DEVA Partisi yüzde 2,2 olurken Gelecek Partisi 1,67 olurken HDP’nin ise 8,69 olarak ortalamaya girdiği görüldü.

Kararsızların dağıtılmasından sonra AKP'nin oy oranı yüzde 36,4 olurken MHP'nin oy oranı yüzde 8,5 oldu. Her iki durumda da MHP'nin barajı geçemediği görülürken, CHP yüzde 24,5 ve İYİ Parti yüzde 13,2, HDP yüzde 10,4, DEVA yüzde 2,6, Gelecek Partisi ise 2 puan olarak oy aldı.

Özkiraz, genel sonuçlar üzerine yaptığı değerlendirmede; “Erdoğan yeniden kazanmak için şapkadan tavşan çıkartabilir mi? Gerçekten nereden tutsak elimizde kalıyor. Siyasal muhalefet saçmalamadığı sürece, toplumsal muhalefet dağılmadığı sürece, sandıklarda da hileye müsaade etmediğimiz sürece bu seçimleri ne zaman yapılırsa yapılsın muhalefet bloğu kazanacak. Herkesin umutlu olması ve işin uçunu bırakmaması gerekiyor” dedi.