Tezkan: Bahçeli baltayı taşa vurdu!

TAKİP ET

T24 yazarı Mehmet Tezkan, Devlet Bahçeli'nin Ak Parti'den ayrılarak yeni parti kuran Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'na yönelik eleştirilerinin iktidara büyük zarar vereceğini belitti.

T24 yazarı Mehmet Tezkan, Devlet Bahçeli'nin Ak Parti'den ayrılarak yeni kuran Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'na yönelik eleştirilerinin iktidara büyük zarar vereceğini belitti. Tezkan, Gelecek Partisi lideri Davutoğlu'nun ve Deva Partisi lideri Babacan'ın bildiklerinin ülkeyi sarsacağını ve Erdoğan'ın en büyük rakibinin CHP değil, bu iki parti olduğunu ifade etti.

İktidar cephesinde büyük bir kavga olduğunu belirten Tezkan, Otoyolların, köprülerin, tünellerin  neden bu kadar yüksek kullanım garantisiyle ihale edildiğinin açıklanmasının bile bile ülkeyi sarsacağını belirtti.

Mehmet Tezkan dikkat çeken yazısında şu ifadelere yer verdi:

"BALTAYU TAŞA VURDU"

MHP lideri, Cumhurbaşkanı'na siper olmak adına, İyi Parti dahil, yeni kurulan Gelecek ve DEVA Partisi'ni FETÖ ile ilişkilendirerek "Yoksa bu kadar tesadüf etmez. 'İyi' olacak, 'gelecek' olacak, 'deva' olacak. FETÖ projesidir, Pensilvanya kaynaklıdır" sözleri çiçeği burnunda iki genel başkanı tahrik etti. Harekete geçirdi. Hücum ettirdi. Bahçeli baltayı taşa vurdu demem bundan.

"AKP İKTİDARININ CİĞERİNİ BİLİYORLAR"

İki yeni partinin genel başkanı dışarıdan isimler değil. AKP iktidarının ciğerini biliyor. Devletin girdisini çıktısı ellerinde, arşivlerinde. Çünkü, AKP'nin kuruluş gününden beri varlar. Sakladıkları dosyalar hacimlidir, tuttukları notlar kalındır. MHP liderinin onları hiç hak etmedikleri şekilde yaftalaması, onlara da söylemlerini yüksek sesle ifade etme, tartışma, gündeme taşıma özgürlüğü getirdi.

"PANDORANIN KUTUSUNU AÇIN DEDİ"

Tayyip Erdoğan'ın hiç istemediği bir durumun, tartışmanın, kapışmanın kapısını araladı. Biri eski başbakan. Diğeri çok ama çok uzun yıllar ekonominin iplerini elinde tutuna bakan. Bahçeli resmen arı kovanına çomak soktu. Bilmeyerek, istemeyerek "Pandora'nın kutusunu açın" dedi. Davutoğlu'nun söylemine dikkatinizi çekerim. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı konuşmaya/açıklamaya davet ediyor. Cumhurbaşkanı'nı sessiz kalmakla suçluyor.

EN GÜÇLÜ RAKİP YENİ PARTİLER

Anlaşılan o ki; Cumhurbaşkanı her gün CHP'yi hedef alsa da, dikkatleri CHP'nin üzerine çevirse de, CHP'yi kriminalize etmeye çalışsa da, şeytanlaştırmayı denese de, marjinal parti imajı yaratmaya kalksa da, düşman muamelesi yapsa da, artık en güçlü rakibi yeni partiler. 18 yıllık iktidarın tomografisi ellerinde. MHP lideri bilerek bilmeyerek, onları ringe çekti. Hadi dövüşelim dedi. Erdoğan, Bahçeli'ye üstlerine gitme der mi, bizi içimizden vuracak bilgilere sahipler diye uyarır mı; bilemem?

ÜLKEYİ SARSMAYA YETER

Ama bildiğim şu; iktidar cephesinde kavga büyük. Otoyolların, köprülerin, tünellerin, havaalanlarının, hastanelerin neden bu kadar yüksek kullanım garantisiyle ihale edildiğini açıklamaları bile ülkeyi sarsar veya sarsmaya yeter.