TRT'den ünlü diziye sansür! O kelimeyi bakın neyle değiştirdiler?

TAKİP ET

TRT, seksin her türlüsünün ekrandan uzaklaştırmaya kararlı gözüküyor! TRT2'de yayınlanan 'Bron/Broen' (Köprü) isimli Danimarka yapımı dizide iki oyuncu arasında geçen seks kelimesi sansüre uğradı. Kanal yönetimi 'seks' kelimesini 'birlikte uyumak' şeklinde değiştirdi.

TRT, seksin her türlüsünün ekrandan uzaklaştırmaya kararlı gözüküyor! TRT2'de yayınlanan 'Bron/Broen' (Köprü) isimli Danimarka yapımı dizide iki oyuncu arasında geçen seks kelimesi sansüre uğradı.



Kanal yönetimi 'seks' kelimesini 'birlikte uyumak' şeklinde değiştirdi.
 
Sinema eleştirmeni Tunca Arslan TRT 2 İsveç-Danimarka yapımı 'Bron/Broen (Köprü)' geçen 'seks' kelimesinin değiştirildiğini yazdı.

'SEKS YAPTIĞIMIZA GÖRE' YERİNE 'BİRLİKTE UYUĞUMUZA GÖRE...'

Arslan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Bron dizisinde geçen "Seks yaptığımıza göre dışarıda da birlikte görünebiliriz" diyaloğunun "Birlikte uyuduğumuza göre..." şeklinde değiştirildiğini belirterek, söz konusu sansür için "Kasap bıçaklarıyla doğrama" benzetmesi yaptı.

Arslan, şunları söyledi:



"TRT2'nin ‘Bron/Broen’de ‘Seks yaptığımıza göre dışarıda da birlikte görünebiliriz’ cümlesini ‘Birlikte uyuduğumuza göre...’ diye değiştirmesi çok zekice! Bütün 'sakıncalı sahnelerini' kasap bıçaklarıyla doğradıkları diziyi neden satın alıp ekrana getirdikleri ise muamma."