Türkiye'nin Güneş'i Hollanda'da tutuldu

TAKİP ET

A Milli Futbol Takımın, 2022 FIFA Dünya Kupası G Grubu'ndaki 6. maçında Hollanda'ya 6-1 yenilmesi Türk futbol camiasında sert rüzgarların esmesine neden oldu. Şenol Güneş'e yönelen eleştiriler sonrasında takımın başına Sergen Yalçın ya da Emre Belözoğlu ikilisinden birinin getirilmesi için çağrılar yapıldı.

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu’nda A Milli Takım, deplasmanda Hollanda’ya 6-1 mağlup oldu. Millilerin tek sayısı 90+1’de Cengiz’den gelirken ev sahibi ekibin gollerini 1. dakikada Klaassen, 16, 38 (pen.) ve 54. dakikalarda Memphis Depay, 80. dakikada Til ve 90’da Malen kaydetti. 44’te ise Çağlar Söyüncü kırmızı kart gördü.

Mücadelenin henüz başında Hollanda golü buldu. Santranın ardından topla buluşan ve savunmadan çıkarken Orkun’un kaptırdığı top, sağ kanatta Berghuis’in önünde kaldı. Ceza alanı çaprazına sokulan Berghius, penaltı noktası üzerindeki Klaassen’e yerden pasını gönderdi. Klaassen, Depay ile yaptığı verkaç sonunda topu bir kez daha önünde buldu ve yakın mesafeden yolladığı şutta meşin yuvarlak direğe çarpıp filelerle buluştu: 1-0. 16. dakikada Hollanda farkı ikiye çıkardı.

Klaassen ile verkaç yapan Depay, ceza sahası girişinde meşin yuvarlağı güzel bir dokunuşla önüne aldı ve bekletmeden ayağının ucuyla vuruşunu yaptı. Kalesinde zamanlama hatası yapan Uğurcan’ın müdahalesine rağmen meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 2-0. 36. dakikada Hollanda, Çağlar ile Klaassen arasında yaşanan mücadelenin ardından penaltı kazandı.



38. dakikada penaltı atışını kullanan Depay, ‘panenka’ vuruşu ile meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 3-0. 44. dakikada ‘Bizim Çocuklar’ 10 kişi kaldı. Orta sahanın sağ tarafında Depay’a yaptığı müdahale sonrasında Çağlar Söyüncü ikinci sarıdan kırmızı gördü. İlk yarı Hollanda’nın 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Maçın 48. dakikasında Hakan Çalhanoğlu’nun sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta kale önünde kimse topa dokunamadı. 52. dakikada uzun topa hareketlenen Cengiz, sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak pozisyon ofsayta takıldı. 54. dakikada fark 4’e yükseldi. Hızlı gelişen atakta sol kanattan yapılan ortada altıpasın içinde meşin yuvarlağı önünde bulan Memphis Depay hat-trick yaptı.



80. dakikada defansta bir anda yaşanan uyumsuzluktan faydalanarak Uğurcan’la karşı karşıya kalan Guus Til, topu filelere gönderdi: 5-0. 90. dakikada savunma arkasına sızan Malen topu filelere yolladı: 6-0. 90+1. dakikada fark 5’e düştü. Halil Dervişoğlu’nun presiyle kaleci Bijlow hata yaptı. Topu önünde bulan Cengiz Ünder fileleri sarstı: 6-1. Maçın kalanında başka gol sesi çıkmayınca Ay-Yıldızlılar, lider geldiği Hollanda’dan farklı bir mağlubiyetle ayrılırken grupta 3. sıraya geriledi. 

TRİBÜNLERDE DE 'İSTİFA' SESLERİ

Amsterdam Arena'daki Türk taraftarlar, ilk yarıdaki 3-0'lık skor sonrası teknik direktör Şenol Güneş'i hedef aldı. Son dönemde eleştirilen deneyimli teknik adam için istifa çağrısı yapılırken, Şenol Güneş'in oldukça üzgün olduğu gözlendi.

ÇAĞLAR KIRMIZI KART İÇİN ÖZÜR DİLEDİ

Milli futbolcu Çağlar Söyüncü, A Milli Takım'ın 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'ndaki 6. maçında deplasmanda Hollanda'ya 6-1 yenildiği maçta kırmızı kart gördüğü için özür diledi.



Hollanda mücadelesinin 44. dakikasında 2. sarı kartını görerek oyundan atılan milli savunma oyuncusu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Kariyerim boyunca bir daha yaşamak istemediğim bir gece. Gördüğüm kırmızı karttan dolayı çok üzgünüm. Tüm takım arkadaşlarımdan ve halkımızdan özür diliyorum." ifadelerini kullandı.

BURAK YILMAZ: TERBİYESİZLİK

Maçın ardından açıklama yapan Burak Yılmaz, kendisine gelen eleştirilere sert çıktı. Yılmaz yaptığı açıklamada, "Futbolu bırakmam gerekiyorsa aslan gibi bırakırım. Ben kimsenin adamı olmadım, dişimle tırnağımla buralara geldim. 'Daha top fileye girmeden Şenol istifa' diye bağırılıyorsa bunlar terbiyesizliktir." ifadelerini kullandı.

 

şenol güneş türkiye hollanda a milli takım türkiye hollanda hollanda yenilgisi burak yılmaz çağlar söyüncü