Unutulmaz şarkıların bestecisi Selçuk Tekay'a sanatçılardan hüzünlü veda

TAKİP ET

Yıllarca dillerde düşmeyecek pek çok kalıcı esere imza atan ünlü keman sanatçısı Selçuk Tekay hayatını kaybetti. Sanatçının bestelerini seslendiren pekçok ünlü isim Tekay'ın ölümüyle hüzne boğuldu.

"Büyük üstad Selçuk Tekay’ı kaybettik…. Pek çok kez aynı sahneyi paylaştım…. Onu ve sanatını yakından tanıma şansına sahip oldum…. Sanat dünyamız her açıdan büyük bir değerini daha yitirdi…. Çok üzgünüm…" bu ifadeler Ferhat Göçer'e ait. Selçuk Tekay'ın ölümü sanat camiasında hüzne neden oldu. 

"BERABER YÜRÜDÜK BİZ BU YOLLARDA" ONUN ESERİ

Yaptığı bestelerle özellikle 1990'lı yıllarda damgasını vurmuş müzisyen Selçuk Tekay hayatını kaybetti. Erdoğan'ın mitinglerde kullandığı "Beraber Yürüdük Biz bu yollarda" şarkısının bestecisi olan Tekay'dan izin alınmadığı gibi herhangi bir telif de ödenmediği ortaya çıkmıştı.

Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda, Vurgun, Unuturum Diye Yorma Kendini, Yorgunum, Aradığın Aşkı Buldun Mu gibi çok sayıda şarkıya imza atan Türkiye'nin ünlü keman virtüözlerinden Selçuk Tekay hayatını kaybetti. Emel Sayın, Nilüfer, Armağan Çağlayan gibi birlikte çalıştığı ünlü isimler Selçuk Tekay'ın vefatının ardından sosyal medya paylaşımlarıyla sanatçıya veda etti.  Türkiye'nin ünlü keman virtüözlerinden Selçuk Tekay, 68 yaşındaydı. 

Selçuk Tekay'ın besteleri, Bülent Ersoy, Müzeyyen Senar, Adnan Şenses, Ebru Gündeş, Sibel Can gibi ünlü isimler tarafından defalarca sahnelerde ve kasetlerde seslendirildi.

Bir döneme besteleriyle damga vuran Selçuk Tekay'ın ardından ünlü isimler duygularını sosyal medyadan dile getirdi. 

selçuk tekay selçuk tekay kimdir emel sayın beraber yürüdük biz yollarda