Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvurusu nasıl yapılır? VGM burs başvuru ekranı

TAKİP ET

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvurusu nasıl yapılır, VGM burs başvuru formunu nasıl dolduracaksınız, Vakıflar Burs Başvuru tarihleri ne zaman, Vakıflar Genel Müdürlüğü bur miktarları ne kadar, Vakıflar Genel Müdürlüğü ilk öğretim bursu, Vakıflar Genel Müdürlüğü lise bursu, Vakıflar Genel Müdürlüğü üniversite başvurusu..

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuru tarihleri açıklandı. Vakıflar Genel Müdürlüğü ilk ve öğretim burs başvuruları 31 Ekim 2021 Pazar günü itibarıyla sona erdi. Vakıflar Genel Müdürlüğü yükseköğrenim ve Yabancı öğrenci burs başvuruları ise 15 Kasım tarihine kadar sürecek. Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvurusuna ulaşabilmek için https://www.vgm.gov.tr/sayfalar/2021-2022-egitim-yili-burs-basvurulari linkine tıklayarak açıla pencereden adınızı soyadınızı ve öğrenim bilgilerinizi girerek burs başvurunuzu tamamlayabilirsiniz..

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvurularıyla ilgili şu açıklamayı yaptı.

Genel Müdürlüğümüzce ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine verilen “Ortaöğrenim Eğitim Yardımları" ile üniversite öğrencilerine verilen “Yükseköğrenim Bursları" ve “Yabancı Uyruklu Öğrenci Yükseköğrenim Bursları” için başvurular 2021 – 2022 eğitim yılında aşağıdaki tarihler arasında www.vgm.gov.tr üzerinden elektronik ortamda alınacaktır.

ORTA ÖĞRENİM İÇİN 100 YÜKSEK ÖĞRENİM ÖĞRENCİLERİ İÇİN 400 TL

2021-2022 eğitim yılında eğitim yardımı/burs miktarlarında artış yapılmış olup ortaöğrenim eğitim yardımı aylık 100,00 TL, yükseköğrenim bursu aylık 400,00 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim bursu ise aylık 600,00 TL olarak belirlenmiştir.

Ortaöğrenim Burs Başvuruları 31.10.2021 tarihi itibariyle sona ermiş olup başvuru değerlendirme işlemleri tamamlandığında başvuru sonuçları www.vgm.gov.tr üzerinden açıklanarak, sorguya açılacaktır.

Yükseköğrenim ve Yabancı Uyruklu Öğrenci Burs Başvuruları aşağıda belirtilen tarihler arasında www.vgm.gov.tr üzerinden elektronik ortamda alınacak olup başvuru değerlendirme ve sonuç açıklama dönemlerine ilişkin tüm duyurular www.vgm.gov.tr üzerinden yapılacaktır.